Кметът Никола Белишки връчи наградата „Любородие“ Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


По време на тържественото честване на патронния празник на Основно училище „Двайсти април”, днес 19 април, в Народно читалище „Виделина–1865”, кметът на община Панагюрище Никола Белишки връчи Общинската наградата за краеведческа дейност „Любородие” (плакет, диплом и парична сума) на тазгодишния й носител – Исторически музей – Панагюрище.


„За мен е чест да връча тази награда на Исторически музей-Панагюрище не само във връзка със 75-та годишнина на музея, но и за този огромен труд, който доц. Шопов и неговия екип полагат. За мен е важно това, че имаме един прекрасен исторически музей, един храм, който пази традициите. Защото там, където има памет за миналото, там, където търсим и предаваме своята история и традиции, там ще има и бъдеще“, каза кметът на община Панагюрище Никола Белишки и пожела на екипа на Исторически музей-Панагюрище да бъдат здрави, да не спират да творят и да се грижат за това историята да е жива.

Кметът поздрави учители и ученици с патронния празник.


От името на колектива на Исторически музей-Панагюрище благодарност за наградата изказа дирeкторът на музея доц. д-р Атанас Шопов.

Сред гостите на празника бяха г-жа Галина Матанова – заместник-кмет „Хуманитарни дейности“ и г-н Георги Павлов – заместник-кмет „Стопански дейности“.


В началото на тържествената вечер директорът на ОУ „Двайсти април” Минка Ланджева припомни успехите на априлци в различни области. Тя благодари на учители и ученици, че защитават достойно името на родното училище.

Възпитаници на училището представиха рецитала „България над всичко”, подготвен от учителите Нина Истревска и Ануш Славейкова. Презентирана бе и  творбата-победител в училищния конкурс „Живо минало”, посветен на 142-та годишнина от избухването на Априлското въстание.Последно променен на Четвъртък, 19 Април 2018 18:21