Надежда през обектива - пътуваща благотворителна изложба в Панагюрище Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

Благотворителна пътуваща изложба  „Надежда през обектива” ще бъде открита на 5 януари 2015 година, от 17:30 часа, в централното фоайе на Театър Дом-паметник в Панагюрище.

В изложбата участват 26 автора от цяла България, с общо 44 свои творби. Като тематика снимките са разпределени основно в 5 категории – макро, портрет, акт, стрийт и пейзаж. Идеята за реализирането на благотворителната изложба е на панагюрката Моника Димитрова. Тя е дала името на изложбата и по нейно предложение набраните средства ще бъдат дарени на Дневен център за деца с увреждания  „Дъга”, град Панагюрище.

Цената на една снимка от изложението е 50 лева. С благотворителната изложба пътува и кутия за дарения, в която всеки може да отдели символична сума, ако не желае да закупува отделна фотография.

Благотворителната пътуваща изложба „Надежда през обектива“ стартира на 11 декември 2014 година в Zoom Box Center – Студентски град, в София. В Панагюрище тя ще гостува до 15 януари 2015 година. В инициативата са включени и градовете Стара Загора, Пловдив, Варна, Бургас и Самоков. Планира се закриването на изложбата да е отново в София през месец април.

Освен творби на фотографа от Панагюрище Моника Димитрова, в арт проекта „Надежда през обектива” могат да се видят фотографии и на Радослав Каймаканов, Диляна Гергова, Ира Генчева, Минко Минков, Нина Абрашева, Денис Шукеров, Десислава Донева, Мариана Киречева, Динко Динев, Калин Костов, Мария Димитрова, Иво Георгиев, Петър Петров, Пламен Андреев, Петра Малкоушева, Дилян Велев, Христо Дипчиков, Таня Маркова, Ангел Димов, Слав Неделчев, Инес Райчева, Радост Цекова, Антон Савов, Пресиян Петров и Денис Мемиев.