Идентификация



Кметът на община Панагюрище връчи тазгодишната Национална награда "Нешо Бончев" Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

Кметът на община Панагюрище Никола Белишки връчи вчера Националната награда за литературна критика “Нешо Бончев” на българския белетрист, литературен историк и критик, теоретик, литературовед и автор на народопсихологична есеистика доктор на филологическите науки професор Симеон Янев. Тържествената церемония се състоя в камерна зала на Театър Дом-паметник – Панагюрище и беше част от честването на патронния празник на Средно общообразователно училище “Нешо Бончев”.


На събитието присъстваха заместник-кметът на общината Галина Матанова, преподаватели и ученици от панагюрската гимназия и много гости. Кметът Белишки сърдечно поздрави носителя на престижната награда и отправи пожелания за нови успехи и дръзновение на знаещите и можещите възпитаници на СОУ “Нешо Бончев”, които непрекъснато доказват, че светът наистина обича успелите.

Педагогическият колектив на училището беше подготвил и връчи награди за творчески, поетични изяви и за участия и постигнати високи резултати на конкурси и олимпиади. Учениците представиха вълнуващия поетичен спектакъл “Дъщеря на слънцето”, посветен на 120 години от рождението на Елисавета Багряна.

По повод патронния празник на Средно общообразователно училище “Нешо Бончев”, по рано вчера, се проведе дискусия по проблемите на възпитанието и подготовката на подрастващото поколение за живота преди, по време на и след училищна възраст.  Директорът на гимназията Веска Барова откри форума с апел за обединяване на усилията на родители, учители и институции с цел превенция на агресията сред учениците. Доклад по темата “Бунтът на юношите” изчете педагогическият съветник  Илияна Александрова. Участие в дискусията, чрез свои доклади, взеха Панайот Рандев – председател на фондация “Човек плюс” и проф. Румен Стаматов от Пловдивски университет “Паисий Хилендарски”. Психологът от Психолого-педагогическия център на общината Евгения Загорска бе модератор в първата част на дискусията. Освен представители на училищното настоятелство на СОУ “Нешо Бончев”, на форума присъстваха директорът на Дирекция “Образование, култура и социални дейности” на община Панагюрище Нора Кунчева, педагози от общината  и представители на медиите.