Идентификация



Община Панагюрище помага на пострадалите от наводненията райони в страната ни Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

 

Ръководството на община Панагюрище призовава всички жители към проява на съпричастност към нашите сънародници, пострадали от наводненията през изминалата седмица.

Нека всеки, който има възможност да се включи в националната дарителска кампания, като изпрати SMS с текст DMS VARNA на номер 17 777. Цената на текстовото съобщение е 1 лев за всички мобилни оператори. Събраните средства ще бъдат разпределени между бедстващите общини.

Българският червен кръст също набира средства чрез SMS на активиран кратък номер 1466, с който всеки може да дари 1 лев.

В Уникредит Булбанк има открита банкова сметка за набиране на средства в помощ на пострадалите от наводненията.

Банкова сметка:

IBAN: BG50 UNCR 7000 1520 9423 89

BIC: UNCRBGSF

Банка: Уникредит Булбанк

Адрес: София, пл. "Св. Неделя" № 7

Име: ФПББ

Основание: Наводнение 2014

В банковата сметка може да се получават дарения и от чужбина, като те няма да бъдат таксувани с входящи такси.

Ръководството на община Панагюрище приветства и подкрепя всяка гражданска и частна инициатива с благородна кауза – помощ на бедстващите от наводненията райони в страната ни.

Община Панагюрище изпраща днес следобед 100 чифта ботуши и 100 чифта гумени ръкавици за общините Варна и Добрич.

По данни от засегнатите от наводненията райони от първа необходимост на този етап са именно гумени ботуши, работни ръкавици, чували, четки, криви лопати, поцинковани кофи, дезинфекционни препарати, постелъчно бельо.

В пункта за набиране на дарения в помощ на пострадалите от наводненията в Панагюрище, който отвори врати на 24 юни 2014 година, по инициатива на г-жа Димитрия Попова, се приемат още дрехи, обувки, пакетирана трайна храна, готова за пряка консумация, консерви в нечупливи опаковки, сухари, бисквити, кроасани, храна за бебета (пюрета), мокри кърпички, памперси, бинтове, газови котлони, свещи, фенери, одеала, чаршафи, връхни дрехи, спално бельо, матраци, битова техника и др.

Пунктът се намира на ул. “Георги Бенковски” №1 (до магазина на Мтел - бялата врата, етаж 2) и е отворен всеки ден от 9:00 до 18:00 часа. Фирмите за куриерски услуги ще приемат пратки до 27 юни 2014 година.