Идентификация



Общинска база „Детски лагер” в село Панагюрски колонии тази година отваря врати на 7 юли Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

 

В летния детски лагер в село Панагюрски колонии, община Панагюрище тази година ще има четири лагерни смени, първата от които - “Лагер, здравей, ще се веселим”, ще започне на 7 юли. Тя ще бъде с продължителност десет дни – до 17 юли 2014 година, включително, с петдесет лагеруващи деца. Началник на първата смяна ще бъде господин Иван Иванов – учител в начален курс на обучение в Средно общообразователно училище “Нешо Бончев”.

Програмата за първата лагерна смяна е запълнена от сутрин до вечер с динамични игри, забавления с музика и танци, творчески дейности и обучение в развитие на човешки ценности – взаимопомощ, поемане на отговорност за себе си и за останалите, приемане на предизвикателствата в живота с усмивка, дружелюбност, себеуважение и други. Три са основните тематични раздели в програмата, озаглавени “Физкулт! Ура!”, “От гората си вземи, но я чиста запази!” и “Растем весели, щастливи!”.

Началник смяната е представил с шеговит тон и в рими основните дейности, като например в първия раздел се откроява “Да си бодър през деня, сутрин правиш ведрина”. Тук са включени и състезания по футбол и народна топка и щафетни игри “Бързи сме, силни сме!”.

Във втория раздел с наименование “От гората си вземи, но я чиста запази!” са включени разходки и походи с образователна цел, занимателна игра “Опознай природата, за да я обикнеш”, работа с природни материали “С даровете на природата сътвори красота” и ревю за най-оригинален костюм от природни материали “Хайде на бал!”. Децата ще се отдадат на весели забавления “Косата разроши и най-щурата прическа направи!”, “Хайде на купон”, “Талантът свой ти покажи, че си по-, по-, най- докажи!”, “Песни весели се извисяват, в “Гласа на лагера се изявяват”!”, “И още разни са нещата на поляната в гората!”.

Втората лагерна смяна, която ще бъде в периода 21–31 юли 2014 година е с наименование “Арт творилница”, с началник г-жа Ваня Тодева, преподавател по история и география в Основно училище “Двайсти април”. Програмата включва обучителни модули, занимания в творчески ателиета, танцов мастер клас по народни танци, много игри на открито и вечери край лагерния огън. За лагерниците ще бъдат отворени две творчески ателиета: HANDMADE – ръчно изработване на украса, картички, подаръци и аксесоари с различни техники (декупаж, квилинг, полимерна глина и други); ТРАШ АРТ - изкуство от отпадъци. Г-жа Тодева е изготвила пълна програма по дни за втората лагерна смяна. Още първия ден децата ще бъдат разделени на отряди и ще изготвят свои символи. Освен заниманията в арт ателиетата и спортните игри, в различните дни на престоя си децата ще имат кино вечери, дискотеки, модни фиести, караоке вечери с вечните български песни, вечер на талантите и диско парти, надигравания в танцовия мастер клас, забавно състезание “Аз обичам България”, пленер, изложба и флашмоб и, разбира се, посрещане на Горския цар.

Третата смяна в общинската база „Детски лагер” в село Панагюрски колонии ще се проведе от 4 до 14 август 2014 година. Началник смяна ще бъде г-жа Стефка Цветанкова – учител по физическо възпитание и спорт в Основно училище “Марин Дринов”. Мотото е “Спорт сред природата – Лятна магия в Средна гора”. Тематични занимания са обединени от идеята, че спортът е на всякъде – в лагера, в гората, на игрището. Още в първия ден от престоя си децата ще трябва да изготвят “Емоционална карта” с очакванията си от предстоящите десет лагерни дни. В програмата си г-жа Цветанкова е включила ежедневен сутрешен джогинг, туристически походи и разходки, баскетболен и футболен турнир, състезателни игри “Бързи, смели, сръчни” и “Народна топка”, туристическо ориентиране в различни местности, нощен поход с фенери и още много други забавления. Всяка от вечерите ще бъде тематична – на запознаването, на българския фолклор, на горския цар, на творческия нюх, на приказката с продължение. В някои от вечерите ще се проведат пижамено парти, дискотека и маскен бал.

Четвъртата смяна, от 18 до 28 август, ще бъде тренировъчен лагер за спортните клубове от общината.

Броя на лагеруващите във всяка от смените е 50. Записването за всяка смяна и заплащането на таксите се извършва в Обединен детски комплекс всеки работен ден от 8:30 до 12:00 часа и от 13:00 до 17:00 часа.

 

 

Последно променен на Сряда, 25 Юни 2014 15:01