Идентификация



Нови дървесни видове се засаждат на улица Нистор Ружеков в Панагюрище Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

 

От вчера (17 юни 2014 година) започна засаждането на кълбовидни акации по ул. “Нистор Ружеков” – от моста на река Мареш на ул. “Генерал Дендевил” до изхода на град Панагюрище в посока село Панагюрски колонии (пресечната точка с ул. “Райна Княгиня”). Засадените до момента дървесни видове са 42, като днес предстои бройката да бъде допълнена с още 18. На площад “Райна Княгиня” са засадени нови 5 кълбовидни шистила, а пред Лековата къща – един. В градинката при “Бунай” АД към засадените по-рано 6 брези са добавени 5 смърча, а на ул. “Павел Хаджисимеонов” са възстановени 4 кълбовидни шистила.

Предстои подмяната на 4 чинара по ул. “Георги Бенковски” – от МБАЛ “Събо Николов” до Асфалтова база. Градинките пред магазин “Дани” на ул. “Георги Бенковски” ще бъдат дообогатени с храсти от типа туя, юниперус и берберис, а на ул. “Оборище” предстои да бъдат засадени нови 42 кълбовидни акации.

Дейностите по озеленяване се изпълняват от общинските работници, наети по временна заетост, съвместно с ОП “Чистота”.

Обогатяването на дървесната маса в град Панагюрище е в изпълнение на поетите ангажименти от Ръководството на общината в Програмата за управление за периода 2011-2015 година. Средствата за изпълнение на дейностите по озеленяване, реконструкция и нова визия на зелените площи са изцяло от Общинския бюджет.