Идентификация



В ЦДГ “Първи юни” вчера се проведе открит урок Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

 

В подготвителна група “Мики Маус” на Целодневна детска градина “Първи юни” вчера (5 юни 2014 година) се проведе открит урок на тема “Магията на изкуството”. Специален гост на събитието беше заместник-кметът “Хуманитарни дейности” на община Панагюрище г-жа Галина Матанова, която с нескрито вълнение сърдечно поздрави децата и екипът на детското заведение. Гости на открития урок бяха още директорът на Дирекция “Образование, култура, младежки и социални дейности” Нора Кунчева и директори на детските заведения от общината, родители и журналисти.

 

“Изкуството е магия... Чрез него откриваме таланта в себе си. Да правиш изкуство означава да твориш, да създаваш. То е скрито дълбоко у всеки един от нас... Най-великото, трайно и ценно нещо, което може да завещаем на поколенията е изкуството, което не може да се научи, а единствено да се почувства с всички сетива. То е едно от най-ценните нещо, които човек е създал - всички онези скални рисунки, древни статуи, музика, оцелели във времето...” – това бяха посланията на децата и техните учители от детското заведение, които те отправиха към всички присъстващи гости на събитието.

Открият урок се проведе в образователно направление “Изобразително изкуство” в две ядра – “Художествено пресъздаване” и “Изобразително творчество”. Конкретно бе формулирана и основната цел – приобщаване на децата към света на изкуството, чрез развиване на техните дарби и наклонности и изграждане на естетико-художествена култура на детската личност. Задачите, които си бяха поставили педагозите, бяха обвързани с основната тема – постигане на интелектуално израстване на децата чрез актуализиране знанията за изкуството в иновативна и креативна среда; откриване и пресъздаване на основните характеристики в изобразителното изкуство; развитие на творческите умения, разгръщане на фантазията и усъвършенстване технологията на изработване на художествен продукт чрез нетрадиционни материали; прилагане на интерактивни техники с компютърна мишка – позициониране, щракване и влачене; събуждане на вдъхновението и изграждане на творческо самочувствие. При провеждане на открия урок в Целодневна детска градина “Първи юни” нагледно бе показано, че посредством правилния подход към децата те сами изявяват желание за придобиване на нови знания и умения, развиват любов към познанието и стремеж към опознаване на неизвестното, придобиват усет към красивото и изграждат отношение към изкуството.

Последно променен на Петък, 06 Юни 2014 08:55