Идентификация



Празник на село Попинци Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

За втора поредна година, на 31 май 2014 година, се проведе празникът на село Попинци. Тържествата започнаха с конни състезания рано сутринта на стадиона. По обед в църквата "Свето Успение Богородично" бе осветен курбан, който по-късно бе раздаден на жителите и гостите на селото за здраве и берекет.
Празникът бе открит тържествено от кмета на кметство село Попинци г-жа Нона Загорска. Официални гости на събитието бяха народният представител от 42-рото Народно събрание на Република България г-н Христо Калоянов, кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки, неговият заместник по стопанските дейности г-н Георги Павлов, общинският съветник г-жа Пенка Пиперкова, кметът на кметство село Левски г-н Славчо Мавров и  кметът на кметство село Елшица г-н Петър Чуненски.
Господин Белишки поздрави сърдечно с празника жителите и гостите на Попинци, като подчерта, че това е приятен повод да се връщаме по-често към корените си, да знаем къде се намираме в настоящето и накъде вървим в бъдещето. Той пожела на всички здраве, а синият вятър (който не спираше през целия ден) да бъде попътен вятър за сбъдване на мечтите.
Специален подарък от Кметството получиха родителите за най-младия жител на селото Ненка Георгиева Терзийска, родена на 23 май 2014 година.
Празникът продължи до късно вечерта с богата програма с участието на Фолклорен танцов състав "Тангра" при Народно читалище "Искра-1872" - село Попинци, актьорите от "Кристал баланс", Ансамбъл "Люлин" от София и Оркестър "Канарите". Водещ на програмата бе актрисата Василка Сугарева.
Последно променен на Неделя, 01 Юни 2014 20:08