Идентификация



Целодневна детска градина Пролет отбеляза своята 50-годишнина Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

Празникът, организиран по повод 50-годишнината от създаването на Целодневна детска градина "Пролет", бе отбелязан тържествено на 28 май 2014 година от 17:00 часа в Театър Дом-паметник, Панагюрище.


С много песни и танци децата от детското заведение радваха своите родители и гости в препълнената зала на театъра близо два часа. Водещ на юбилейното тържество бе бившата възпитаничка на детското заведение и настояща ученичка в Средно общообразователно училище "Нешо Бончев" Ивелина Паланкалиева. На рождения си ден половин вековната детска градина имаше подаръци и поздрави, грейнали в усмивки детски личица и разбира се - празнична торта.


На празничния концерт присъстваха кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки и неговият заместник по хуманитарните дейности г-жа Галина Матанова, председателят на Общински съвет г-жа Веселина Зумпалова Ралчева, директорът на Дирекция "Образование, култура, младежки и социални дейности" г-жа Нора Кунчева, директори на детски и учебни заведения, представители на културни институции и медии, родители и гости, бивши възпитаници на детската градина.


Господин Белишки сърдечно поздрави от сцената директора на детска градина "Пролет" г-жа Анета Сапунджиева, екипа от учители, които работят в заведението и децата, като им пожела да бъдат здрави и да продължават да превръщат всеки ден в детски празник. За рождения си ден Целодневна детска градина "Пролет" получи от Община Панагюрище подарък последно поколение LED-мултимедиен проектор.


Специални гости на тържеството бяха Марияна Гигова - старши експерт по предучилищно възпитание в Регионален инспекторат по образование - Пазарджик и българската поетеса, актриса и писателка Тоня Борисова, която е родственица на българския политик, историк и възрожденец Захари Стоянов. Г-жа Борисова е и председател на Фондация "Сълзица за Вас". Тя също отправи поздрав към всички и подари на детската градина своя книга за деца, илюстрирана от дъщеря й Сълзица, когато е била на седем години.


Приятелство, Радост, Обич, Личност, Етичност, Толерантност – това са засекретените в наименованието “ПРОЛЕТ” ценности, които изповядват учители и родители на децата в детското заведение. Там всеки родител може да влезе свободно, да остане с детето си колкото време пожелае, да участва в игрите и заниманията, да поговори с педагозите по всички вълнуващи го въпроси, да сподели проблемите си и да получи приятелски и компетентен съвет. Екипът на детската градина е сформиран от висококвалифицирани педагози, от които седем учители са с Първа квалификационна степен, а един - с Пета. В детското заведение се обучават 99 деца. Целодневна детска градина "Пролет" е построена през 1964 година. През 1997 година е включена към веригата детски заведения, които работят по програмата "Стъпка по стъпка". Тази програма е разработена в университета Джорджтаун във Вашингтон и има за цел да подготвя децата за предизвикателствата на настоящето и бъдещето.