Идентификация



Над 600 посетители на музейния комплекс в Панагюрище в нощта и деня на музеите Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

217 бяха посетителите на Историческия музей в Панагюрище в нощта на музеите, която се проведе на 17 май 2014 година от 17:00 до 23:00 часа.

Жителите и гостите на града и общината, решили да посетят музейния комплекс в нетрадиционното работно време имаха възможността да се насладят на магията на народното танцово изкуство, представено във фрагменти от спектакъла „Магията наречена фолклор” на Фолклорен танцов състав „Тангра” при Народно читалище „Искра-1872”, село Попинци. Веднага след това в Информационната зала на Панагюрско златно съкровище бе прожектиран филма „70 години Исторически музей”, посветен на годишнината от професионалното музейно дело в Панагюрище. Бяха показани и презентации за живота и делото на Райна Княгиня, Павел Хаджисимеонов и Орчо Войвода.

На 18 май – Международния ден на музеите, посетителите в музейния комплекс в Панагюрище бяха 414. Отворени за посетители през целия ден с вход свободен бяха залата-трезор с оригинала на Панагюриското златно съкровище, Природонаучния музей в града и къщите музеи на Райна Княгиня, Тутева и Лекова.

За трета поредна година в града е оригиналът на Панагюрското златно съкровище, като през настоящата година то е експонирано в залата-трезор в Историческия музей за най-дълъг период от време - от 16 април до 1 юни. Рекорден е броя на посетителите в музейния комплекс от средата на месец април до сега – 7 800. За сравнение, през 2013 година, за времето на престоя на оригинала на Панагюрско златно съкровище в музея за един месец, общият брой посетители е 7600.

 

 

 

Последно променен на Понеделник, 19 Май 2014 19:32