Идентификация



Седмица на библиотеката в Панагюрище Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

Във всеки един от дните между 12 и 16 май Градска библиотека “Стоян Дринов” в Панагюрище организира различни събития в рамките на Националната седмица на библиотеката в България.

Инициативата се провежда за девета поредна година в страната ни. В Панагюрище Седмицата на българската библиотека се отбелязва от 2010 година.

Тази година седмицата, посветена на библиотеката в Панагюрище стартира в понеделник (12 май) с гостуване на Чешкия културен институт в България и откриване на изложба Съвременна чешка илюстрация за деца. Интересното при тази изложба е, че показаните творби са дело не само на съвременни чешки художници, но и на писатели, които сами илюстрират своите книги за деца. Изложбата показва съвременните тенденции в книгоиздаването на детска литература в Чехия. Тя може да бъде разгледана от посетителите на Градска библиотека “Стоян Дринов” до 29 май.

Във втория ден на Седмицата на библиотеката в Театър Дом-паметник, Панагюрище, за децата от първи до четвърти клас, бе представена постановката на Драматично-куклен театър “Константин Величков” – Пазарджик “Храбрият шивач”. Децата имаха възможността да се насладят на очарователната игра на актьорите Теодора Пеева, Пламен Павлов, Калин Попов – гост-изпълнител и Гроздан Даскалов, които представиха един съвременен прочит на режисьора С. Гагов на мотиви по приказката на Братя Грим.

Днес – 14 май, от 16:00 часа в Градска библиотека “Стоян Дринов” – Панагюрище ще бъде направена презентация на новостите при автоматизиране на библиотечните процеси.

15 май е обявен за ден на отворените врати в библиотеката. От 10:00 до 12:00 часа малките посетители на храма на книгата ще бъдат “На гости в приказния свят на приказките”. Те не само ще четат любимите си приказки, докосвайки се до книгата, но ще могат и да влязат в ролята на героите, като изиграят след това откъси от творбите.

В последния ден от Седмицата на библиотеката (16 май) в ГБ “Стоян Дринов” от 17:30 часа ще бъде представена поетесата Светлана Гунчева с цялото й творчество.

Последно променен на Сряда, 14 Май 2014 08:52