Идентификация



Общината прилага мерки за озеленяване на града, гражданите вандалстват Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

 

Новозасадени от началото на годината дървета от типа кълбовиден шистил по ул. “Павел Хаджисимеонов” в град Панагюрище, тази нощ са пречупени безцеремонно наполовина в стъблото им по възможно най-вандалския начин.

Всички жители на града и общината искаме улиците ни да са проходими и чисти, да няма проблеми с водоснабдяване и захранване с електроенергия, да живеем в красиво и добре подредено място.

Но дали сме готови да поемем отговорността да пазим това, което се създава с толкова много труд и човешка любов?!?

Едва ли! След като сред нас има и такива, на които усилията на ръководство, служители и работници на Общинско предприятие “Чистота” - Панагюрище в посока градът ни да стане едно приветливо, уютно и привлекателно място за живеене, не им харесва!

Въпреки негативната нагласа на някои граждани към промените към по-добро, дейностите по залесяване и зацветяване в града продължават. В градинките пред Районно управление “Полиция”  днес се засаждат 15 броя смарагдови туи и още толкова хортензии. Пред хранителните магазини на ул. “Георги Бенковски” (малките градинки след светофара) предстои да бъдат засадени малки кълбовидни туи, бербериси и юниперуси.

Ръководството на община Панагюрище отправя апел към всички жители на града, да пазят с грижата на добър стопанин не само личната си собственост, а и обществената, защото Панагюрище е нашият общ дом и всички ние сме длъжни да полагаме усилия той да бъде изряден! Нека всеки да поеме лична отговорност – да пази и да не допуска подобни действия на вандализъм, които могат да се квалифицират единствено като престъпления! А престъпленията, според действащото българско законодателство се наказват и всеки трябва да поеме тежестта на наказанието за престъпните си деяния!

Сигнали се приемат на дежурния телефон 0357 63218 или в писмен вид в Центъра за услуги и информация на гражданите в сградата на Община Панагюрище.