Идентификация



Финландия е световният шампион по фойерверки за 2014 година Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

Отборът на Финландия спечели Второто световно първенство по фойерверки "Огън, цвят и фантазия - България, Панагюрище`2014". Тяхното пиро-музикално и фойерверк шоу спечели най-много овации от публиката в Панагюрище и най-много точки в класирането от журито на първенството.

На второ място остана отборът на Италия, а на трето - представителите на миналогодишния шампион - отборът на Чехия. Отборите получиха купи и специални награди от организатора Община Панагюрище и от генералния спонсор "Асарел-Медет" АД. Директорът на ЮП Фойерверки Европа ООД Йорг-Удо Пфайфер връчи първата купа на кмета на общината Никола Белишки за отношението на кметския екип и сериозната подкрепа за осъществяване на първенството.

На световното първенство в Панагюрище за първа година на територията на България бяха пуснати  нови пироефекти, произведени от реномирани фабрики за WECO – Германия. Жителите и гостите на града имаха възможността в три поредни вечери да се насладят на изкуството, наречено фойерверк-шоу. Представителите на трите състезаващи се отбори показаха  своето майсторство в небето над града като единство от огън, цвят и фантазия.

В трите дни на първенството Община Панагюрище бе осигурила съпътстваща музикална програма с концерти на рок-група "Диана Експрес", на Жана Бергендорф, на рок-група MODIKA, а в третата, последна вечер - на Силвия Кацарова.

Единственото по рода си в България Световно първенство по фойерверки "Огън, цвят и фантазия" се провежда за втора поредна година в Панагюрище. Основен организатор и домакин на първенството е Община Панагюрище, координатор е "Огнена хризантема" ЕООД с управител Иван Иванов. Генерален спонсор е "Асарел-Медет" АД. Световното първенство по фойерверки се осъществява с финансовата подкрепа на "Оптикс" АД и "Макро Вю Ендоскопи Оптик" АД. Официален представител на първенството е JUP Fireworks EUROPE LTD /ЮП Фойерверки Европа ООД/ - Германия с директор Йорг-Удо Пфайфер.