Идентификация



Кметът Никола Белишки участва в обществен дебат за развитието на планинските общини в Брюксел Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

Кметът на община Панагюрище Никола Белишки участва днес, 3 април, в обществения дебат „За устойчиво развитие на планинските региони в Европа 2014 -2012”. Форумът се провежда в Брюксел в една от заседателните зали на Европейския парламент по инициатива на българските представители Мария Габриел и Владимир Уручев.

В дебата са включени представители на общини с планински профил от страните-членки на Европейския парламент, както и експерти от Европейския парламент и Европейската комисия, сред които Данута Хюбнер – председател на Комисията по регионално развитие в Европейския парламент, Карлос Пинто – председател на Европейската асоциация на избраните представители на планинските региони, Богуслав Соник, председател на Инетргрупата „Планински, островни и слабо населени райони” в Европейския парламент.

Сред обсъдените теми по време на обществения дебат са възможностите за европейско финансиране през новия програмен период, кохезионната политика на Европейския парламент, социалните и икономически предизвикателства в тези общини.

В рамките на форума Белишки осъществява срещи с кметове на общини от редица европейски страни, с депутати от Европейския парламент и отговорни служители от европейските институции.

Последно променен на Четвъртък, 03 Април 2014 12:18