Идентификация



Учител на годината 2024 -Предучилищно образование
 
Учител на годината 2024 - Начален етап на основна образователна степен
 
Учител на годината 2024 - Прогимназиален етап на основна образователна степен
 
Учител на годината 2024 - Средно образование
 
Творец на Панагюрище - 2024
 
Конкурс за рецитация отбеляза 136 години от Освобождението на България Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

 

Преди ден - на 27 февруари 2014 година, в камерна зала на Театър Дом-паметник в Панагюрище на „Младежка сцена“ се проведе Общинският конкурс за рецитация „За теб, Българийо”, посветен на 136 години от Освобождението на България.

В конкурса взеха участие ученици от всички училища в Панагюрище. Рецитаторските умения бяха оценени от авторитетно жури с председател Димитър Терзиев и членове Захаринка Терзиева и Мира Янева - актьори от Драматично-куклен театър „Константин Величков“ - Пазарджик. Участниците в конкурса се съревноваваха в две възрастови групи – от V-ти до VІІІ-ми клас и от ІХ-ти до ХІІ-ти клас в индивидуални и в групови изпълнения.

В класирането при индивидуалните изпълнения в първата възрастова група на първо място бе класирана Рада Порязова от ОУ „Марин Дринов”, на второ - Габриела Капитанска от ОУ „20 април”. Журито все решение за две трети места - на Петър Василев от ОУ „20 април” и на Иван Михов от ОУ „Марин Дринов”.

Във втора възрастова група при индивидуалнитее рецитатори на първо място застана Невена Кьосева от Професионална гимназия по индустриални технологии мениджмънт и туризъм, на второ - Станислава Захариева от СОУ „Нешо Бончев”, а на трето - Рени Чамова от СОУ „Нешо Бончев”.

В първа възрастова група при груповите изпълнения на първо място беше класиран мини спектакълът „Иго, свобода”, представен от учениците от ОУ „Марин Дринов”. На второ място - „Българийо, древна и млада, бъди благословена” на учениците от 8 клас при Професионална гимназия На трето място журито класира рецитала „Аз обичам България” на ученици от ОУ „Марин Дринов” и мини спектакъла „Ще се върнем” на ученици от СОУ „Нешо Бончев”.

При груповите изпълнения във втора възрастова група Две първи места спечелиха рециталите „Памет” на учениците от Професионална гимназия по индустриални технологии,  и „Като хляб и сол” на учениците от СОУ „Нешо Бончев”.

Победителите в Общинския конкурс за рецитация „За теб, Българийо”, посветен на 136 години от Освобождението на България, бяха отличени с плакети, книги и сувенири, подсигурени от организатора Община Панагюрище. Всички участници в конкурса получиха грамоти за достойното си представяне.

Община Панагюрище е организирала различни конкурси на „Младежка сцена“ от 2005 година насам. Темите на конкурсите са обвързвани с чествания на различни годишнини и юбилеи през годините.

Тази година конкурсът, посветен на 136-та годишнина от Освобождението на България е част от общата Програма на Община Панагюрище за отбелязване на Националния празник – 3 март.