Идентификация



141 години от обесването на Васил Левски Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

Всяка година на 19 февруари българският народ отбелязва годишнина от обесването на Васил Иванов Кунчев – Левски. Тази година се навършват 141 години от смъртта на българския националреволюционер, председател на Българския революционен централен комитет и идеолог на национално-освободителното движение Васил Левски, наричан още Апостола на свободата, заради организирането и разработването на стратегията за освобождаване на България от османско иго.

По повод годишнината от кончината на Дякона Левски, днес Община Панагюрище, със съдействието на Градска библиотека “Стоян Дринов” и “Славянско дружество” – Панагюрище, организира в камерна зала на Театър Дом-паметника в града от 17:30 часа среща-разговор с проф. Стефан Дойнов – изследовател на живота и делото на Апостола.

Проф. Стефан Дойнов е завършил СУ ”СВ.Климент Охридски” през 1964 година със специалност история. През 1968 години печели конкурс за редовен аспирант в Института по история при БАН и по-късно защитава дисертация в областта на възрожденската политическа история. През 1996 година защитава званието Доктор на историческите науки, а през 1997 - Ст.н.с. І ст. (професор) в Института по история - БАН. Има публикувани десетки монографии, студии и статии.

Последно променен на Сряда, 19 Февруари 2014 14:01