Идентификация



Вчера бе направен тест на преливника на язовир Луда Яна Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

ВИДЕО

В изпитателен център на Университета по архитектура, строителство и геодезия в София вчера (13 февруари 2014 година) беше направена презентация от проф. Казаков и доц. Лисев на създадения в Хидравличната лаборатория на университета макет на съоръженията към язовирната стена на язовир “Луда Яна”.

В присъствието на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева беше направен тест-симулация на преливника на стената на язовира при различни нива на преливната вълна с повтаряемост веднъж на 100 и веднъж на 1000 години. Целта на този тест беше да се провери устойчивостта на преливника при екстремни ситуации и степента на защита на населените места, разположени под язовирната стена. Резултатът от теста показа, че преливникът може да усвои вълната без проблеми.


Управителят на “ВиК – П” ЕООД, Панагюрище инж. Марин Вулев присъства лично на симулацията в Университета по архитектура, строителство и геодезия. По-късно същия ден работният екип по изграждането на язовир “Луда Яна” проведе редовната си оперативка и насрочи следваща среща след две седмици

Последно променен на Понеделник, 17 Февруари 2014 09:48