Идентификация



Женският отбор на ХК Панагюрище на четвърт финал за Купа България Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

 

снимка архив

На 9 февруари 2014 година се игра осмина финал за Купа България - жени по хандбал. Жребият отреди Хандбален клуб Панагюрище да се изправи срещу Хандбален клуб Нове-Свищов, отбор от "А" – Републиканска хандбална група. Мачът се игра в зала "Спартак" - Хасково.

Женският отбор на ХК Панагюрище пристигна в Хасково мотивиран за победа и с добра тренировъчна подготовка. Специално за мача от Варна пристигна и панагюрската хандбалистка Стоянка Келешева. Водени от нейния опит, рутина и желание за победа, панагюрки направиха невероятен спектакъл. Още от самото начало на двубоя панагюрските хандбалистки имаха надмощие и не дадоха възможност на отбора на Свищов да се прояви. Първото полувреме завърши при резултат 22:11 за Панагюрище. След кратко отпускане на нашите момичета в началото на второто полувреме и незначително намаляване на разликата, мачът завърши при резултат 37:29 за Панагюрище. С тази чудесна игра панагюрки доказаха, че през есента на 2014 година ще бъдат готови да играят в "А" РХГ.

Мачът на осмина финала за Купа България в Хасково се игра при състав на отбора на ХК Панагюрище: Тотка Дойкинова, Стоянка Келешева, Стефка Цветанкова, Петя Цветанкова, Ивайла Панайотова, Йорданка Тодорова, Екатерина Табанджова, Елена Чолакова, Ангелина Симеонова, Надежда Шилева, Галя Иванова, Ива Караджова. Президентът на клуба Иван Иванов присъства лично на срещата.

Следващият мач за четвърт финала ще бъде срещу ЦСКА. Панагюрище отново ще бъде домакин на срещата. Треньорите Карагьозова и Атанасов са изключително доволни от играта на момичетата и се надяват да играят със същия дух и следващия мач срещу силният отбор на ЦСКА.

Състезателките Петя и Стефка Цветанкови получиха повиквателна за подготвителен лагер-сбор на Националния отбор за девойки до 20-годишна възраст. Отборът ще участва в световна квалификация в Германия. Двете хандбалистки очакват разрешение от ректора на Медицинския университет в Пловдив, където са студентки, за да могат да се включат в лагер-сбора на Националния отбор.