Идентификация



Учител на годината 2024 -Предучилищно образование
 
Учител на годината 2024 - Начален етап на основна образователна степен
 
Учител на годината 2024 - Прогимназиален етап на основна образователна степен
 
Учител на годината 2024 - Средно образование
 
Творец на Панагюрище - 2024
 
Официална церемония по награждаване Спортист на годината`2013 на община Панагюрище Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

Днес на Официална церемония в Спа Хотел Каменград в Панагюрище бяха наградени десетте най-добри спортисти на общината за изминалата 2013 година.

Организатори на събитието бяха Община Панагюрище и Асоциацията на спортните клубове. На церемонията присъстваха кметът на общината г-н Никола Белишки, заместник-кметовете г-жа Галина Матанова и г-н Георги Павлов, общинските съветници, членове на Постоянната комисия на ОбС “Образование, култура, младежки дейности и спорт" с председател г-жа Недялка Наплатанова, председатели и представители на спортните клубове, които развиват дейност на територията на общината, директорите на училищата и представители на местните медии. Специален гост на събитието беше народният представител от 13-ти МИР на 42-то Народно събрание на Република България г-н Христо Калоянов. Сред гостите бяха вицепрезидентът на Международната таекуон-до федерация професор Ким Унг Чол, изпълнителни директори, управители и представители на фирми, които подкрепят и подпомагат финансово развитието на спорта на територията на община Панагюрище.

Класацията на 10-те най-добри спортисти на община Панагюрище за 2013 година беше определена от Постоянната комисия “Образование, култура, младежки дейности и спорт” при Общински съвет – Панагюрище, представители на Общинска администрация, на Асоциация на спортните клубове и на местните медии, след като в средата на  месец декември 2013 година Асоциацията даде своите номинации с общо 17 спортисти от панагюрските спортни клубове.

За спортист на годината с най-голям брой събрани точки от проведеното гласуване, беше определен Иван Хърков от СК "Бойни спортове - Панагюрище". Втори в класацията е Николай Цветанков - КЛА "Борис Мулешков". На трето място е Тодор Каловски - СК "Бойни спортове - Панагюрище". На четвърто място е класиран Калоян Галчев от СК "Таекуон-до - Один". Пети в класацията е Цветан Немигенчев от КЛА "Оборище". На шесто място е Ангелина Симеонова - ХК "Панагюрище". Седма е Йорданка Тодорова, също от ХК "Панагюрище". Осмото място заема Нелина Петришка от СКТМ "Панагюрище". На девета позиция се нарежда Никола Петкански от СК "Бойни спортове - Панагюрище". Десети е Пейо Йончев от КЛА "Оборище".

Преди да започне награждаването на спортистите, председателят на Асоциацията на спортните клубове в Панагюрище г-н Иван Нетов направи кратък обзор на изминалата спортна 2013 година. Той отбеляза факта, че Асоциацията съществува от 2011 година и за тези три години е успяла да обедини всичките 18 спортни клуба на територията на общината. В спортните клубове тренират над 500 спортисти, които през изминалата година са завоювали от държавни първенства 84 медала, от които 21 златни, 25 сребърни и 38 бронзови.

Кметът на общината г-н Никола Белишки обяви старта на Официалната церемония по награждаване "Спортист на годината - Панагюрище`2013". Той поздрави всички спортисти, треньори, спортни деятели и ветерани за високите постижения. Кметът подчерта ролята на спорта не само за физическото развитие, но и за интелектуалното израстване на децата. Той отбеляза, че е правилна посоката на съвместната работа на Общината и Асоциацията на спортните кубове за развитие и утвърждаване на спорта в Панагюрище. Г-н Белишки изказа благодарност към "Асарел-Медет" АД и към изпълнителния директор на дружеството д-р инж. Лъчезар Цоцорков, затова че те са главен спомоществувател и всяка година чрез Асоциацията удвояват заложените в общинския бюджет средства за развитието на спортната дейност на клубовете.

На тържествената церемония тази вечер бяха наградени както десетте най-добри спортисти на община Панагюрище за 2013 година, така и отборът с най-високи постижения - ХК "Панагюрище". Беше излъчен и треньор на годината в лицето на Александър Фръгов - треньор на СК "Бойни спортове - Панагюрище".

На Официалната церемония "Спортист на годината - Панагюрище`2013" бяха връчени 22 грамоти за високи спортни постижения. В четири категории за спортни постижения - "Шампион на България", "Медалисти от държавни първенства", "Призови места" и "Над 18 години", с парични награди, осигурени от Община Панагюрище, бяха наградени 29 спортисти.

Специална награда за цялостен принос за развитието на спорта получи изпълнителният директор на "Асарел-Медет" АД д-р инж. Лъчезар Цоцорков. (Наградата получи инж. Делчо Николов - генерален директор на "Асарел-Медет" АД)

Специални награди бяха връчени и за най-атрактивен състезател, за феърплей, за принос в развитието на спорта, за дългогодишен принос към спорта, за воля за победа, за спортист, прославил името на Панагюрище, за най-добър футболист, за най-перспективен млад шампион, за най-престижен и добре организиран турнир. Специални награди получиха и ветераните в спорта на Панагюрище и отборът по крикет на клуб "Съкровище".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кметът Никола Белишки (респективно Ръководството на общината) получи специална награда за принос към развитието на спорта в общината.

 

Последно променен на Събота, 11 Януари 2014 00:04