Идентификация



Община Панагюрище ще се побратими с италианската община Чириньола Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

Община Панагюрище е получила предложение за побратимяване от кмета на италианската община Чириньола д-р Антонио Джанатемпо. Това стана ясно след завръщането на заместник-кмета на община Панагюрище г-жа Галина Матанова от официално си посещение там, в качеството й и на председател на Управителния съвет на Местната инициативна група “Панагюрище – Стрелча – Лесичово”.

На провелата се работна среща между г-жа Матанова и г-н Джанатемпо двамата взаимно са се запознали с развитието на представляваните от тях общини в различните сфери на дейност. Разговорите са водени в посока местоположение, инфраструктура, култура, образование, социални дейности. В хода на разговорите кметът на община Чириньола д-р Антонио Джанатемпо е предложил на заместник-кмета на община Панагюрище побратимяване на двата града чрез подписване на договор за сътрудничество. Предложението е прието от г-жа Галина Матанова. Предстои обсъждане на въпроса от ръководството на община Панагюрище и преминаване към формалната страна - подписване на договор за сътрудничество.

Община Чириньола се намира в провинция Фоджа, регион Апулия, в югоизточната част на Италия. Населението е 63 000 жители, а площта - близо 600 кв. км.

 


Последно променен на Вторник, 03 Декември 2013 15:18