Идентификация



Стартира приватизацията на МБАЛ “Събо Николов” в Панагюрище Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

 

По предложение на Общинска администрация, на последното си редовно заседание, Общински съвет – Панагюрище взе решение да се извърши продажба на 90% от капитала на Многопрофилна болница за активно лечение “Събо Николов” ЕООД, град Панагюрище. Дружествените дялове, които са обявени за продан чрез публично оповестен конкурс на един етап са 40 090 (четиридесет хиляди и деветдесет), с минимална конкурсна цена не по-ниска от 3 351 139 лева.

Конкурсната документация се закупува в Центъра за услуги и информация на гражданите (ЦУИГ) на Община Панагюрище до 14 календарни дни от датата на обнародване на решението в “Държавен вестник”, но не по-късно от 17:00 часа на последния ден. Цената на конкурсната документация е 300 (триста) лева и се заплаща на място в ЦУИГ.

В решението за извършване на приватизация на МБАЛ “Събо Николов”, град Панагюрище са конкретизирани задължителните изисквания към офериращия. Офертата на кандидатите, освен че трябва да съдържа необходимите реквизити за наименование, седалище, адрес на управление, координати и лице за контакт, обслужваща банка и номер на сметка за възстановяване на депозита, предлагана цена, също така и допълнителни предложения за поемане на задължения. Допълнителните задължения са свързани с изискванията да се запази статута и предмета на дейност на приватизираното дружество; да се изпълни проект за изграждане на болничен комплекс, включващ приватизираното дружество и с център по медицинска онкология, химиотерапия и високотехнологично лъчелечение; да поддържа и развива дейността на минимум следните 14 отделения и клинико-диагностични структури в приватизираното дружество, като лечебно заведение - многопрофилна болница за активно лечение:

1.Хирургично отделение;

2.Отделение Педиатрия;

3.Отделение по анестезия и интензивно лечение;

4.Отделение по рехабилитация и физикална терапия;

5.Отделение по ортопедия и травматология;

6.Отделение по образна диагностика;

7.Клинична лаборатория;

8.Микробиологична лаборатория;

9.Лаборатория по клинична патология.

10.Отделение по Нервни болести;

11.Отделение по Кардиология със сектор „Инвазивна кардиология";

12.Вътрешно отделение със сектори „Пулмология", „Гастроентерология" и „Ендокринология";

13.Отделение по хемодиализа;

14.Акушеро-гинекологично отделение,

както и да се разкрият нови отделения, които да покриват терапевтични и хирургични профили.

От спечелилия кандидат се изисква да направи инвестиции в размер на минимум 20 000 000 (двадесет милиона) лева, разпределени както следва:

- не по-малко от 8 000 000 (осем милиона) лева инвестиции в приватизиращото се дружество, разпределени по години, с краен срок за изпълнение 5 години от сключване на приватизационния договор;

- не по-малко от 12 000 000 (дванадесет милиона) лева инвестиции в реализирането на проекта за изграждане на болничен комплекс, включващ приватизираното дружество и допълнително изграждане и функциониране на център по медицинска онкология и химиотeрапия, с краен срок за изпълнение – 7 години от сключване на приватизационния договор.

Председател на комисията по приватизацията на МБАЛ “Събо Николов”, град Панагюрище е заместник-кметът по стопанските дейности на общината г-н Георги Павлов.

 

 

 

 

Последно променен на Сряда, 06 Ноември 2013 07:48