И Панагюрище празнува 24 май с многолюдно шествие Печат Е-мейл
Написано от PR   


Под звуците на "Върви, народе възродени" в изпълнение на Духов оркестър „Делчо Радивчев” към Народно читалище „Виделина -1865”

започна празничното шествие в Панагюрище на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.


Шествието се водеше от бенда. След него беше блокът с официалните лица, пред които имаше ценна икона на светите братя Кирил и Методий.


В блока бяха представители на духовенството начело с архиерейския наместник Негово Високопреосвещенство ставрофорен  свещеноиконом Атанас Манолов, на местната законодателна и изпълнителна  власт  начело с председателя на Общинския съвет г-н Иван Лалов, Временно изпълняващия длъжността кмет г-н Петър Каменски, заместник-кмета инж.Стоян Бодуров, общински съветници,  представители на различните културни институции /музей, библиотека, читалища/.


Първи след тях беше блокът на Центъра за подкрепа за личностно развитие. В празничното шествие  една след друга минаха групи от детските градини в Панагюрище и училищата.


По традиция в събитието се включиха и абитуриенти.

Празничното настроение след шествието поддържаше Духов оркестър „Делчо Радивчев”, който изпълни любими на мнозина мелодии.

В зала „Луда Яна” на хотелски комплекс „Каменград” г-н Петър Каменски даде прием за всички общественици, които работят всеотдайно за съхраняване и развитие на българското слово, на духовността и на българските култура и традиции. В залата самодейци от Духов оркестър „Делчо Радивчев” запяха  химна на светите братя Кирил и Методий „Върви, народе възродени”. Към тях се присъединиха още няколко души.


Последно променен на Понеделник, 27 Май 2024 12:49