Международният фестивал на фойерверките - Панагюрище, България’ 2024 ще е от 20 до 22 септември Печат Е-мейл
Написано от PR   


Международният фестивал на фойерверките – Панагюрище България 2024 - тази година ще се проведе на 20, 21 и 22 септември.

Започналото през 2013 година Световно първенство по фойерверки се наложи като уникално за България и Балканския полуостров събитие, което привлича хиляди гости не само от страната.

Организатори на фестивала са Община Панагюрище и „Огнена хризантема“ ЕООД , а генерален спонсор „Асарел-Медет“АД.

За жителите и гостите на община  Панагюрище и тази година предстоят три незабравими вечери –  20, 21 и 22 септември, изпълнени с качествена музика и неповторими пиро-музикални програми.

По регламент във фестивала ще участват три отбора, един от които  е миналогодишният победител – отборът на Германия. Останалите участници ще бъдат обявени допълнително.   


Отборите ще се състезават с еднакви по брой и вид пиротехнически материали, ефекти, калибри и цветове. Заданието на участниците е да направят до 9 минути пиро-музикална програма и предоставен списък с материали. РАЗЛИЧНОТО тази година е, че пиро-музикалната програма на участниците трябва да бъде изградена върху филмова музика. Журито ще оценява синхрона на музиката с фойерверките и емоциите от всяка картина.

И тази година Община Панагюрище ще подготви богата концертна програма за всяка една от вечерите на Международния фестивал по фойерверки – Панагюрище, България 2024.

Очаквайте скоро подробна информация за изненадите!