ИдентификацияВ Панагюрище се проведе общинският кръг на ученическото състезание ,,ЗАЩИТА ПРИ ПОЖАРИ, БЕДСТВИЯ И ИЗВЪНРЕДНИ СИТУАЦИИ” Печат Е-мейл
Написано от PR   


Общинският кръг на Националното ученическо състезание „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации“ се проведе в Панагюрище в STEM-центъра в ОУ „Проф. Марин Дринов“.

Участваха 3 отбора, съставени от по четирима състезатели от ОУ „Двайсти април“, ОУ „проф. Марин Дринов“ и СУ „Нешо Бончев. Учениците решаваха индивидуални тестове, включващи 30 въпроса, групирани в следните раздели: Природни бедствия; Промишлени аварии и катастрофи; Индивидуални и колективни средства за защита; Пожарна безопасност; Сигнали за ранно предупреждение и оповестяване на населението; Неутрализиращи разтвори при замърсяване с амоняк и хлор и Първа помощ.

Резултатите провериха  инж. Георги Тодоров, Лазар Палавеев и  инж. Теодора Крондева – инспектори в „Защита на населението“ в Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пазарджик.

На първо място се класира отборът на ОУ „Проф. Марин Дринов“ в състав: Миглена Гулекова, Божидар Стоименов, Ангел Вълчанов и Стоян Стайков, ръководени от г-жа Мария Игнатова.

На 2 място е отборът на СУ „Нешо Бончев“ в състав: Христо Йорданов, Дарина Спасова, Радостина Керкенякова и Преслава Гугова, ръководени от  г-н Иван Митовски.


Трети е отборът на ОУ „Двайсти април“ в състав: Георги Капонски, Виден Попов, Недина Ценова и Даная Хантова. Техен ръководител е г-жа Петя Караджова.


Отборът победител ще представи община Панагюрище на областния кръг на състезанието, който ще се проведе на 25 април в град Пазарджик.

Ръководството на Община Панагюрище благодари на училищните екипи за активното участие и показаните знания за правилно поведение при рискови ситуации, оказване на помощ и взаимопомощ, работа в екип!

Ученическото състезание се организира от Министерство на вътрешните работи, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пазарджик и е включено в Националния календар на Министерството на образованието и науката за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2023/2024 година.

Състезанието проверява  усвоените знанията по изучавания материал от I до VII клас по Програмата на МОН за обучение за действия при бедствия, аварии, катастрофи, пожари и оказване на първа помощ.

Последно променен на Вторник, 26 Март 2024 19:57