Идентификация



ПАНАГЮРСКИТЕ ХАНДБАЛИСТКИ СЪС ЗЛАТО ОТ ДЪРЖАВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ПЛАЖЕН ХАНДБАЛ Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   




От 28 август до 1 септември в Приморско се проведе Държавното първенство по плажен хандбал, в което участие взе и ХК "Панагюрище".

В първите два дни се проведе първенството за девойки. Младите панагюрски хандбалистки, някои от които за пръв път играха на плажа, изпълниха указанията на треньорите си Любка Карагьозова и Георги Атанасов и спечелиха ЗЛАТНИТЕ МЕДАЛИ. Вратарката от Панагюрище Тотка Дойкинова бе определена за най-добър вратар на първенството, а Ангелина Симеонова - за голмайстор и най-полезен състезател. Тези две състезателки намериха място и в идеалния отбор.



Крайно класиране при девойките:


1. ХК ПАНАГЮРИЩЕ
2. ХК ХАСКОВО
3. ХК ШУМЕН
4. ХК НИКИ СПОРТ - Сливница
5. ХК В.ЛЕВСКИ - Нови Пазар
6. ХК ЕНЕРГЕТИК - Гълъбово
7. ХК ЛЕВСКИ - Стражица
8. ХК ЛОВЕЧ.


В следващите дни на първенството за медали се бориха и женските отбори. В тази надпревара панагюрският тим отстъпи на финала и отборът на Хасково завоюва титлата. Елена Чолакова стана голмайстор и най-полезен състезател, а заедно с Петя и Стефка Цветанкови намериха място в идеалния отбор на жените.


Ангелина Симеонова бе избрана за МИС-ХАНДБАЛ.

Крайно класиране при жените:

1. ХК ХАСКОВО
2. ХК ПАНАГЮРИЩЕ
3. ХК ШУМЕН
4. ХК НИКИ СПОРТ - Сливница
5. ХК ЛЕВСКИ - Нови Пазар
6. ХК ЛОВЕЧ
7. ХК ЕНЕРГЕТИК - Гълъбово.

Държавното първенство по плажен хандбал беше официално открито от заместник-министъра на спорта Йордан Йовчев, който беше посрещнат с голямо въодушевление от състезатели и треньори. През всичките дни на плажа в Приморско отборите искрено се забавляваха и изиграха своите мачове с много настроение.

Вратарката на Панагюрище Тотка Дойкинова бе определена за най-добър вратар на първенството,а Ангелина Симеонова -голмайстор и най-полезен състезател.Тези две състезателки от Панагюрище намериха място и в идеалния отбор.
Последно променен на Вторник, 03 Септември 2013 15:32