Идентификация



Кметовете на общините Панагюрище и Стрелча направиха първа копка на Клетка 2 на Регионалното депо за отпадъци Печат Е-мейл
Написано от PR   


ДНЕС,18 декември, кметът на община Панагюрище Желязко Гагов и кметът на община Стрелча инж. Георги Павлов  дадоха старт на проекта "Строителство на Клетка № 2 към депо за третиране и обезвреждане на отпадъци към общините Панагюрище и Стрелча“. Стойността на проекта е 2 148 574,32 лв.


Средствата са собствени  и са натрупани отчисления по чл. 64 от ЗУО от двете общини към РИОСВ-Пазарджик, които целесъобразно се влагат в Клетка 2 на депото.


За мащабния проект инж.Павлов коментира, че надграждането на системата за управление на отпадъци на двете общини е изключително важна и отговорна задача. Той определи  събитието като много добър знак за бъдещото сътрудничество между общините Стрелча и Панагюрище.
След като  Клетка 2 бъде изградена и въведена в експлоатация, ще  се извърши рекултивацията на Клетка 1 във връзка с изчерпване на капацитета й. Строителната фирма, която ще реализира проекта, обещава качествена работа и предсрочно изпълнение. 


Двамата кметове се договориха всяка седмица в сряда лично да проверяват как върви строителството.

Последно променен на Понеделник, 18 Декември 2023 23:44