Идентификация



Кметът Желязко Гагов даде начало на Коледния благотворителен базар – Ледена пързалка е една от атракциите Печат Е-мейл
Написано от PR   


Да сме добри, да творим заедно, да се смирим и загърбим негативните емоции и мъдрост посрещаме изпитанията. Това пожела кметът на община Панагюрище Желязко Гагов днес при откриване на благотворителния базар „Прегръдки за Радост” в центъра на града.

Прозвуча зареждащата  „Джингъл белс /Jingle bells/ в изпълнение на Духов оркестър ”Делчо Радивчев”. Музикантите подсилиха празничното настроение на публиката и с мелодиите „Такси” и „Елено моме”.

Спотаената надежда, вярата в доброто и трепетното очакване на Рождество Христово допълниха славейчетата от Центъра за подкрепа за личностно развитие Елена Михова, Мария Димитрова, Йоана Караджова и Цветяна Джубелиева.

Техни вокални педагози са г-жа Пепа Филина и г-жа Нона Немигенчева.

С голямо нетърпение малки и големи очакваха да се пуснат по ледената пързалка, каквато за първи път има в Панагюрище. Идеята за нея е лично на кмета Желязко Гагов. Днес треньор на леденото забавление  бе капитанът на националния отбор по хокей Амалия Колева. Леденото изкушение ще е в центъра на Панагюрище до края на 2023 година.


Работното му време ще е:

10.00 – 18.00 часа  в почивните дни

14.00 -18.00 часа в делничните дни

За желаещите да се пързалят по леда има кутия за благотворителност „Прегръдки за Радост”,  вместо касов апарат.

Допълнителни усмивки и лъчезарие в предпразничния ден  внесе появата на Дядо Коледа.

Той поздрави всички и благодари за подаръка, който е получил в Панагюрище  от малко дете преди няколко дни. Мнозина малчугани се снимаха с Добрия старец, символ на чудотворството.

Посетителите на Коледния благотворителен базар могат да закупят традиционни коледни украси, ръчно изработени сувенири  и  дърворезбовани пана.

Наближаващото Рождество Христово е празник на семейството, на топлината и нейното споделяне. Свързваме празника с новото начало. А то се възражда всеки път, когато дарим усмивка и подадем ръка.


Последно променен на Понеделник, 18 Декември 2023 11:13