Идентификация



Панагюрска община представи във финансовото министерство списък с капиталови проекти Печат Е-мейл
Написано от PR   


Кметът на община Панагюрище Желязко Гагов участва днес във форума „Общините – перспектива 2027. Правителство, местна власт и бизнес”. В Зала 6 на НДК в столицата диалог за възможностите за по-успешно развитие на населените места водиха премиерът акад.Николай Денков, министри и кметове на населени места. Форумът бе по инициатива на „24 часа” в партньорство с Института за пазарна икономика.

Целта бе кметовете да се ориентират с какво могат да са им полезни държавната изпълнителна власт и  бизнесът при развитието на общините. С най-новото си национално проучване „Регионални профили – показатели за развитие 2023” данни за дискусията представи Институтът за пазарна икономика.

„Правителството ще работи с всички кметове на общини, независимо от тяхната политическа принадлежност”, заяви премиерът  акад.Николай Денков. Той допълни: „От наша страна вие ще имате напълно партньорски подход".     В Министерството на финансите за 24 часа от 261 общини са представени над 800 инвестиционни проекти, които да залегнат в капиталовата програма в Бюджет 2024. Панагюрска община също представи своя списък. Кметът Желязко Гагов  дори вече е в процес на обсъждане на съвместни проекти с кметовете на общините Пазарджик, Пловдив и Бургас.

В зависимост от големината на общините диапазонът за финансиране ще е от 6 милиона лева за най-малките до 100 милиона лева за най-големите съобщи министър Асен Василев.

Последно променен на Петък, 24 Ноември 2023 09:07