Идентификация



Кметът на община Панагюрище Желязко Гагов положи клетва да служи на хората Печат Е-мейл
Написано от PR   


С химна на РБългария  започна на 17 ноември тържествената церемония за полагане на клетва от новоизбрания кмет на община Панагюрище Желязко Гагов, кметове на кметства и новоизбраните общински съветници. Заместник -председателят на Общинската избирателна комисия Дечка Мангова прочете решението от 6 ноември за избора на Желязко Гагов за кмет на община Панагюрище.

В словото си след положената клетва Желязко Гагов каза:  „Много е важно да бъдем добри. Това е нашият личен избор за смисъла на живота и имаме само 24 часа на денонощие, за  да упражняваме добротата си. Да потиснем личните си интереси и его и да работим за общото благо. .. Моят призив е и да работим заедно! Защото мястото, в което живеем, не е нищо друго, освен общият ни дом. Силно вярвам в поговорката, изписана на една от стените на летището в Йоханесбург, че, ако искаш да стигнеш първи – трябва да тръгнеш сам. Ако искаме да стигнем по-далеч – трябва да тръгнем заедно.

Има едно изследване, че, когато разпишеш целите си, вероятността да ги постигнеш става с 40 процента по-висока. През последните няколко месеца с екипа разписахме страхотни идеи за подобни цели и ги включихме в програмата ни. Някои от тези цели са доста смели...

Толкова смели, че можем да ги сравним с доста по-голям номер обувки, които  обуваме преди маратона ни напред. И да – в началото ще падаме, ще кълчим глезени, ще кървим, но ще вървим в избраната посока. Ще израстваме, за да запълваме обувките си, за да забързаме темпото. И накрая ще можем да тичаме…

Като най-възрастен общински съветник Даниела Куртакова от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" председателстваше заседанието и прочете клетвата. Всички общински съветници обещаха да работят за общественото благо и всеки един от тях подписа клетвен лист.