Идентификация



Кметът на община Панагюрище поздрави работещите в „Асарел-Медет“ АД по повод Деня на миньора Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

Кметът на община Панагюрище Никола Белишки поздрави сърдечно мениджърския екип, служителите и работниците на „Асарел-Медет“ АД по повод Деня на миньора, като пожела много здраве за тях и семействата им, щастие и късмет, а патронът на българските миньори и работещите в минната промишленост Св. Иван Рилски да им помага и да ги пази.


Празникът на минно-обогатителната компания бе отбелязан по традиция в село Панагюрски колонии. На 31 август честването започна с молебен за здраве и благополучие. Той бе отслужен от Негово Всеблагоговейнство протоиерей Атанас Манолов - Архиерейски наместник на Панагюрска духовна околия и Негово Благоговейнство отец Стоян Манолов в дарения от дружеството параклис „Св. Иван Рилски“.


Минути по-късно, в центъра на Панагюрски колонии, жители и гости на общината посрещнаха фирменото знаме.


Изпълнителният директор на „Асарел-Медет“ АД д-р инж. Лъчезар Цоцорков направи обзор на постигнатото през изминалата една година и открои новите цели, които си поставя лидерът в българския рудодобив. Той отбеляза, че е стартирала работата по реализацията на най-важния проект, не само за „Асарел-Медет“ АД, а и за региона. „Това е проектът за по-пълното и комплексно оползотворяване на наличните минерални суровини в района на рудника. Извършената досега модернизация и повишената на тази база производствена ефективност, както и пазарните реалности, ни дадоха възможност да разработим нови проекти за добив с далеч по-ниски от проектните средни съдържания на мед в рудите, каквито са и най-добрите практики в света. Това би осигурило още по-дългосрочно устойчиво и екологосъобразно развитие на компанията ни, като прогнозният ни хоризонт е 2040-2050 година.“ - допълни господин Цоцорков. Той честити празника на асарелци и на жителите на община Панагюрище, като им пожела да бъдат все така единни и силни заедно, защото каузата на Панагюрище винаги е била кауза и на „Асарел-Медет“.


Сред официалните гости на Деня на миньора бяха народни представители, заместник министърът на икономиката и енергетиката Анна Янева, областният управител на Пазарджик Иван Йорданов, президентът на КНСБ Пламен Димитров, представители на стопанската и минно-геоложката камари.


Празничната програма по случай фирмения празник продължи повече от пет часа. Началото бе дадено от духовия оркестър „Делчо Радивчев“ към Народно читалище „Виделина – 1865“ и Мажоретен състав „Елинор“ при Обединен детски комплекс, град Панагюрище. Публиката се наслади на изпълненията на панагюрските творци Никола Скачков и Цвятко Ценов, на танците на Фолклорен ансамбъл „Тракия“ - Пловдив и на песните на Маргарита Хранова, Михаела Филева, Графа, Бобо, Есил Дюран и Преслава. Водещ на програмата бе небезизвестният „господар на ефира“ Димитър Рачков.

Последно променен на Понеделник, 02 Септември 2013 05:47