Идентификация



Кметът на община Панагюрище връчи Националната награда „Нешо Бончев” Печат Е-мейл
Написано от Радиана Караджова   

Кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки връчи Националната награда за литературна критика „Нешо Бончев” за 2023 година на тържествена церемония – част от традиционните Бончеви празници на СУ „Нешо Бончев”, град Панагюрище.

На церемонията, която се състоя в Театър Дом – паметник, град Панагюрище на 30 март тазгодишният носител на наградата – проф. Ваня Добрева  получи плакет, грамота и парична награда, осигурени от Община Панагюрище.

Кметът на община Панагюрище г-н Белишки сърдечно поздрави носителя на престижната награда, отправи пожелания за нови успехи и дръзновение на възпитаниците на СУ „Нешо Бончев” и благодари за всеотдайността на учителите и подкрепата на родителите.

Директорът на СУ „Нешо Бончев” откри събитието – част от богатата програма, посветена на патрона на училището, с вълнуващ поздрав.

Официални гости на празника бяха председателят на Общински съвет - Панагюрище г-н Христо Калоянов, заместник-кметът на община Панагюрище г-жа Галина Матанова, а залата бе препълнена с преподаватели и ученици от панагюрската гимназия, представители на образователни и културни институции, родители и много гости.


Бяха наградени и победителите в конкурса „Младите дарования на СУ „Нешо Бончев”” –  достойни последователи на своя патрон.

С въздействащия спектакъл „Занапред – добър е Господ ...“,  посветен на Априлското въстание от 1876, учениците от СУ „Нешо Бончев” отправиха силни послания към всички присъстващи. 

Последно променен на Петък, 31 Март 2023 13:12