ИдентификацияОбщина Панагюрище със специален коледен подарък за учениците Печат Е-мейл
Написано от Радиана Караджова   


С желание да се докоснат до вълшебството на приказен свят и красотата на изкуството в навечерието на Коледа Община Панагюрище подари на местните ученици специален коледен мюзикъл - „Алиса в огледалния свят“ на Детски куклен театър – Варна. Мюзикълът е на композитора Пиърс Чатър Робинсън, по текст и стихове на  Крис Блекууд,  не спира  да слиза от сцените на театри по целия свят и  да печели международни отличия.

Спектакълът се състоя в голямата зала на Театър Дом-паметник, град Панагюрище, където децата имаха възможност да видят изключително амбициозния и мащабен проект с невероятна сценография, богат творчески екип, декори и костюми. Залата бе препълнена от ученици, които заедно със своите ръководители, се докоснаха до вълшебен свят където всичко е възможно чрез изкуството на Детски куклен театър – Варна.

Изкуството насърчава децата да чувстват и преживяват света по един дълбок и нюансиран начин. Помага им да си задават въпроси, а не просто да заучават готови констатации, да опознават себе си, да вярват в доброто и в мечтите си.

В знак на уважение, учениците се поклониха на актьорите.

Последно променен на Вторник, 13 Декември 2022 08:24