Идентификация



ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ С ДАРЕНИЕ ОТ КАМПАНИЯ ЗДРАВЕТО Е В НАШИТЕ РЪЦЕ Печат Е-мейл
Написано от Радиана Караджова   



Община Панагюрище заяви участие и получи безвъзмездно дарение от благотворителната кампания на Гората.бг – „Здравето е в нашите ръце“, включващо маски за многократна употреба, 50 литра дезинфектант на хлорна основа, 2 200 броя ръкавици (HDPE-найлон, немедицински) и 130 литра течен сапун.

Дарението е с цел превенция и ограничаване разпространението на COVID-19 и други инфекциозни заболявания и е разпределено между социалните услуги, предоставяни в община Панагюрище – Дневен център за деца и/или младежи с увреждания „Дъга“, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Св. Св. Козма и Дамян“, Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания „Закрила“ и Домашен социален патронаж.

Кампанията „Здравето е в нашите ръце“ се провежда и организира от Фондация „77“ чрез инициативата на фондацията – „Гората.бг“ - чиста инициатива от хората за хората, която има за цел да прави всяко възможно добро, което може да бъде направено в България, в това число засаждането на нови дървета и гори.

В рамките на кампанията ще бъдат дарени над 50 тона течен сапун, над 220 000 ръкавици, тонове дезинфектанти, хиляди маски, други защитни средства и много добрина, надежда, грижа и послания за отговорност в цяла България.