Идентификация



Кметът Никола Белишки подписа договор по проекта Панагюрище – столица на свободата Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

Днес кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки подписа Договор за възлагане на изпълнение на строително-монтажни работи по проект „Панагюрище – столица на свободата” с Николай Пашов и Константин Пеев, представляващи консорциума изпълнител „Панагюрище Инженеринг“.

Проектът се финансира по ДБФП №BG161PO001/3.1-03/2010/016 със средства предоставени съвместно от Европейския съюз и Република България по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г.”, Приоритетна ос 3: „Устойчиво развитие на туризма”, Oперация 3.1: „Подобряване на туристическите атракции и свързаната с тях инфраструктура”, Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG161PO001/3.1-03/2010 „Подкрепа за развитието на природни, културни и исторически атракции”, както и съфинансиране, осигурено от община Панагюрище. Общата стойност на проекта е 4 838 195 лева.
Реализацията на проекта включва ремонтни дейности и реставрация на Тутевата къща, къщата на Райна Княгиня, Лекова и Дудековата къщи и Исторически музей – Панагюрище. Ще бъде извършен основен ремонт на залите – реставрация, консервация, вътрешно оформление и осветление. Дворовете ще бъдат озеленени, а за хората с увреждания ще имат безпрепятствен достъп до сградите и музейните експонати.
С реализацията на проект „Панагюрище – столица на свободата” се цели градът да се утвърди като модерен и атрактивен туристически център.