Идентификация



Звездопад от таланти озари Панагюрище и тази година Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


За седма поредна година, в препълнената зала на Театър Дом-паметник, на официална церемония „Звезден клас’2019”, 334 деца и младежи от община Панагюрище, с изявени дарби в областта на науката, изкуствата и спорта, получиха морално признание за високите си постижения през изминалата 2019 година.

На официалната церемония по награждаване на даровитите деца на община Панагюрище присъстваха домакините на „Звезден клас” кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки и заместник-кметът „Хуманитарни дейности“ г-жа Галина Матанова, която е и идеен основател на концепцията на церемонията. Гости на звездната вечер бяха областният управител на област Пазарджик г-н Стефан Мирев, председателят на Общински съвет – Панагюрище г-н Христо Калоянов, общински съветници, кметове на кметства,  прокуристът на „Асарел-Медет“ АД г-жа Галя Костова, г-н Желязко Гагов – директор на дирекция Маркетинг в „Оптикс” АД, директори и представители на образователни и културни институции.

С презентация бяха представени постиженията на даровитите деца на община Панагюрище в сферите на изявите си и спечелените места и награди от конкурси, олимпиади и състезания през 2019 година.


Водеща на церемонията бе обичаната актриса с панагюрски корени Василка Сугарева.

С прекрасното изпълнение на гласовитата Надежда Ковачева беше открита и официалната част.

За постиженията си всяко дете беше удостоено с медал, а ръководителите на даровитите деца и младежи получиха специални плакети. Децата от всяка от областите наука, изкуство и спорт имаха свой кръстник.

Талантите в областта на науката бяха орисани от г-н Желязко Гагов - директор на дирекция Маркетинг в „Оптикс” АД.


Знаете ли кои хора са велики? Това  са големите спортисти, големите изследователи, защото са преминали през редица изпитания, но въпреки това те продължават, преследвайки своята идея, цел и мечта.  Затова и моят призив към вас е:  Бъдете велики!  Сега е вашето време и от вас зависи да го направите незабравимо. Вярваме във вас!”, бяха част от пожеланията на г-н Гагов.

Областният управител г-н Стефан Мирев връчи наградите на децата с изявени дарби в областта на изкуствата.


Вашите постижения в сферата на науката, изкуството и спорта са най-голямото признание за учителите, родителите, за всички, които работят за вашето израстване, развитие и утвърждаване в обществото. Гордеем се, че имате желанието, устрема и амбицията да бъдете победители. Бъдете смели, упорити и следвайте мечтите си, а ние ще ви подкрепяме и аплодираме”, заяви г-н Мирев и поздрави ръководството на Община Панагюрище за успешните инвестиции в образователната, социалната, спортната и културната инфраструктура, благодарение на които община Панагюрище има всички предпоставки да създава и развива таланти.

Спортистите бяха наградени от прокуриста на „Асарел-Медет“ АД г-жа Галя Костова.


„Тази прекрасна церемония приемам като празник на бъдещето, защото, скъпи деца, вашият талант вдъхва надежда, вдъхва оптимизъм. Вие сте повод за нашата гордост и за нашата радост. В житейския си път ще срещнете много препятствия, но знайте, че знанието и таланта, които носите със себе си, ще ви помагат да ги преодолявате, ще ви правят по-силни и по-успешни. Мечтайте смело и знайте, че ние сме до вас и ще ви подкрепяме”, пожела г-жа Костова.

Панагюрище вече има своя звезден клас за 2019 година.


*Идеен основател на концепцията на церемонията е заместник-кметът „Хуманитарни дейности” на община Панагюрище г-жа Галина Матанова.

Проектът „Звезден клас” на Община Панагюрище има за цел да стимулира и морално даровитите деца и младежи и те да станат известни с постиженията си на по-широк кръг от хора.

Амбицията на ръководството на общината е да привлича нови партньори при реализирането му. Панагюрските деца и младежи са изключително талантливи, имат изявени дарби в различни сфери и е напълно естествено и необходимо поощряването и високата оценка на техните постижения.

Панагюрище има вече своя Звезден клас за всяка година, а постиженията на талантливите деца имат и своя морален измерител.

От 2012 година, по силата на Дарителски договор с „Асарел Медет” АД, съгласно кауза в него, Дарителят удвоява сумата, която Община Панагюрище определя за стимулиране на даровитите деца и младежи.

От 2013 година фирма „Оптикс” АД разпозна проекта и ежегодно финансира по силата на Дарителски договор младите дарования на община Панагюрище.



Последно променен на Петък, 21 Февруари 2020 14:53