Ръководството на Община Панагюрище ориса първото бебе за 2020 година Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


В Деня на родилната помощ – 21 януари, в ритуалната зала в сградата на Община Панагюрище, кметът на община Панагюрище Никола Белишки и заместник-кметът „Хуманитарни дейности“ Галина Матанова орисаха първото родено бебе в общината за 2020 година – Златомир Илиев Генчев, роден на 1 януари. Той е от село Левски и е трето детенце в семейството на Донка Иванова и Илия Генчев.


По традиция на този ден своето наричане получи и последното родено бебе за 2019 година - Стоян Кръстев Мухаров, с родители Кръстьо и Анна Мухарови от Панагюрище. Стоян е роден на 31 декември 2019 година в град Панагюрище.


Кметът на община Панагюрище Никола Белишки пожела на двете момченца да бъдат живи и здрави и "там, където ходят,  винаги да бъдат успешни, но да не забравят откъде са тръгнали и къде са корените им“.


„Особено щастлива съм, че и през тази година първото бебе за 2020 година и последното бебе за 2019 година са деца на прекрасни млади хора. Деца, чакани с любов и посрещнати с много любов”, каза заместник-кметът Галина Матанова и пожела на децата да бъдат благословени, да бъдат здрави и да срещат доброта и обич по пътя си.

Щастливите родители също пожелаха за децата си здраве и бяха единодушни, че раждането им е най-големият дар, който са получили през живота си.


Стоян и Златомир получиха като подарък медальони с изображение на герба на община Панагюрище и гравирани техните имена, както и подаръци, които да бъдат в помощ на родителите при отглеждането на техните деца.

Последно променен на Вторник, 21 Януари 2020 11:48