Идентификация



Илия Царски – първи в VІ-ти кръг от Републикански планински шампионат по автомобилизъм – Панагюрище 2013 Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

Илия Царски стана първи в клас Emax и в генералното класиране на VІ-ти кръг от Републикански планински шампионат по автомобилизъм – Панагюрище`2013. На него бе връчена и специалната купа на „Асарел-Медет“ АД за най-бърз пилот в състезанието. На два пъти - във втория и в третия манш, той подобри рекорда си на това трасе от 2011 година. В първия манш времето му бе 02:12:47, във втория – 2:10:46 (при рекорда му от 2011 – 2:11:01). Новият му рекорд от третия манш е 02:10.25. Илия посвети победата си на своя баща Иван Царски, който в деня на състезанието имаше рожден ден.

Втори на почетната стълбица се нареди Любен Каменов, който е първи във временното класиране на шампионата. На трето място остана Пламен Стайков.

Единствената дама-състезател Диана Стоянова стана първа в клас N 2. На нея бе връчена и специална награда (купа и грамота) за първото й участие в кръг от Републиканския планински шампионат по автомобилизъм, който се провежда в Панагюрище.

От първоначалния стартов списък с 37 състезатели, успешно финишираха 34. От първия манш отпадна Милен Узунов от Казанлък с Хонда Сивик в клас Х 3. Втория манш не завършиха Петър Поломски в клас N 2 със Ситроен Саксо и Иван Георгиев в клас А 6 със Ситроен Саксо, който участва за първи път в автомобилно състезание. Последните двама продължиха участието си извън класирането (за време) в третия манш.

Наградите на всички класирани бяха връчени от кмета на община Панагюрище Никола Белишки, от неговия заместник по стопанските дейности Георги Павлов и от прокуриста на „Асарел-Медет“ АД Иван Дончев.

file icon doc Таблица на общото класиране

VІ-ти кръг от Републикански планински шампионат по автомобилизъм – Панагюрище`2013 се организира от Българска федерация по автомобилизъм, Община Панагюрище, Автомобилен спортен клуб Автоцар, „Асарел-Медет“ АД, който е и генерален спонсор на състезанието и с финансовата подкрепа на „Оптикоелектрон груп“ АД, Винарска къща „Румелия“ и Механа „Старата къща“.

Етапът от планинския шампионат в Панагюрище премина при изключително добра организация от страна на домакините. По предварително изготвена програма, на 13 юли 2013 година, всички състезатели направиха своята регистрация за участие по график, преминаха лекарски преглед, административна проверка на документите и технически преглед на автомобилите.


На последвалата открита техническа конференция (брифинг) директорът на състезанието Маньо Манчоров приветства всички участници в състезанието, като им пожела успешно представяне. Рейс директорът Христо Стоилов благодари на организаторите за перфектната подготовка, след което разясни на пилотите особеностите на трасето и местата, където ще бъдат разположени маршалите. Бяха обсъдени въпроси от техническо естество, зададени от състезателите.


В 14:00 часа на 13 юли, на пл. „20-ти април“ кметът на община Панагюрище Никола Белишки официално откри VІ-тия кръг от Републикански планински шампионат по автомобилизъм – Панагюрище`2013. Гост на събитието бе Георги Пенчев – член на управителния съвет на Българска федерация по автомобилизъм.

Последно променен на Понеделник, 15 Юли 2013 04:05