Изложба „С пулса на твореца” подредиха панагюрските творци-художници Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


Днес, 25 ноември, в изложбеното фоайе на Театър Дом-паметник се състоя официално откриване на изложбата „С пулса на твореца”. В експозицията са представени творбите на панагюрските творци-художници, участвали в общинския пленер в началото на месец септември - Нистор Хаинов, Елка Дееничина, Пепа Машева, Димитър Панчев, София Николаева, Христина Зайкова и Анастасия Лулчева.

Изложбата откри г-жа Галина Матанова – заместник-кмет „Хуманитарни дейности” на Община Панагюрище: „С респект към постиженията и желание за споделеност на творческия заряд и дар на панагюрските творци, на повишената им сетивност и изразителност към богатството на родния ни край, а четвърта поредна година организирахме общинския пленер „С пулса на твореца”. Събитието е част от една по-глобална концепция за споделеност, която назовах „Изкуство с панагюрски дъх – творчество От общността За общността”. Няма нищо по-ценно от това да подкрепяме тези, които изразяват отношението си към света чрез изкуството.”

Панагюрските художници също споделиха своите впечатления, преживявания и емоции, като благодариха на Община Панагюрище за организацията и предоставената възможност за себеизразяване чрез рисуване.


Ключовите думи „заедност” и „споделеност” са в основата на творческия проект на Община Панагюрище, който стартира през 2016 година.

Четвъртото издание на общинския пленер „С пулса на твореца”  се проведе в китното село Баня.

Местните творци Нистор Хаинов, Елка Дееничина, Пепа Машева, Димитър Панчев, София Николаева, Христина Зайкова и Анастасия Лулчева се събраха, за да споделят своята чувствителност, своята сетивност към богатството на родния ни край. Целта на пленера е да предостави възможност за творчески обмен между различните поколения художници.