Идентификация



Стоянка Мутафова на панагюрска сцена в “Палавите вдовици” Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

На 15 юли от 19:00 часа в Театър Дом-паметник, Панагюрище ще бъде представена постановката “Палавите вдовици”, с участието на примата на българския театър Стоянка Мутафова и актьорите Златина Дончева и Николай Атанасов – Шуши.

Панагюрската публика ще има възможността да се наслади на феноменалната игра на царицата на българската комедия Стоянка Мутафова. Макар и вече на 91 години, актрисата не престава да покорява публиката. Младежкият й дух не я е напускал и тя все така заразява със смеха си и чувството си за хумор вече няколко поколения българи. Заедно с актьорите Златина Дончева и Николай Атанасов – Шуши тя прави невероятно динамичен спектакъл, сякаш за да докаже на всички, че човешкият дух, енергия и жизненост не са подвластни на годините.

“Палавите вдовици” е комедия по Азис Несин, режисьор е Николай Атанасов – Шуши. Сюжетът ни води в един град, в една стара къща, както в хиляди такива подобни по света, където живеят две възрастни жени – вдовици, съседки и най-близки приятелки. Техният живот е изпълнен със самота, скука, монотонност, еднообразие и избледнели от времето спомени. Но и най-вече с превърнали се в действителност илюзии, фантазии, измислици и невинни лъжи, които правят живота им по-интересен и пълен. С течение на годините, телата остаряват и грохват, но законите на биологията остават безсилни пред женската природа, пред неукротимия дух и жаждата за приключения, за интересни и вълнуващи срещи и нови, непознати изживявания, за романтични, изключителни, изпълнени със страст мигове. С една дума Природата е безсилна пред генетично заложеното у Истинската Жена желание да е жива не само тялом.

 

Билети на касата на Театър Дом-паметник – Панагюрище.

Телефон за справка: 0357 6 00 99

Последно променен на Понеделник, 08 Юли 2013 13:22