Кметът на община Панагюрище Никола Белишки подкрепи Краси Георгиев по маршрута на Коридор №8 Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


Ултрамаратонецът Краси Георгиев пристигна вечерта на 12 май в град Панагюрище, който е част от маршрута на поредното му предизвикателство - 1 200-километровото трасе на Коридор 8. Той беше посрещнат на историческия площад „20 април" лично от кмета на община Панагюрище Никола Белишки.

Краси получи емоционално посрещане от своите съграждани, а от влизането му в града до централния площад, десетки ентусиасти, сред които младежи от спортните клубове в Панагюрище и лекоатлети-ветерани, се включиха в маратона, като показаха на практика това, което Краси избра за мото на своето тичане - #Свързаност.


Няма начин някой да е роден само лош. Аз вярвам, че ставаме такива, каквито сме от примерите около нас, затова се надявам, че с моя пример ще станем по-добри”, каза Краси Георгиев, обръщайки се към съгражданите си. Ултрамаратонецът изказа  своята благодарност към всички, които го подкрепиха.


Сутринта на 13 май, Краси се отправи към следващата точка в маратона си – София. Пред сградата на Община Панагюрище отново се събраха десетки панагюрци, които изпратиха ултрамаратонеца с аплодисменти. Преди да тръгне Краси връчи на кмета Белишки плакет-символ на маратона, градоначалникът подписа и подпечати книгата „Панагюрище – част от Коридор №8”, която впоследствие ще бъде връчена на представители на Европейската комисия, а на Георгиев подари реплика на кокарда, носена от панагюрските въстаници по време на Априлското въстание през 1876 година и рекламни материали, които да популяризират богатото историческо наследство на града в останалите дестинации от маршрута по Коридор №8.


Целта на мащабното спортно събитие е да обедини активните хора от България, Северна Македония и Албания под мотото #Свързаност. По този начин се насърчава общуването между гражданите на трите съседни държави, развитието на инфраструктурните връзки, спорта, туризма и бизнеса.


Последно променен на Понеделник, 13 Май 2019 13:24