Община Панагюрище е първата българска община с реализиран проект за безплатен интернет Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

alt

Българският еврокомисар Мария Габриел посети Панагюрище на 18 април, като официално даде старт на изградената система за безплатен интернет WiFi4EU в града. Местата, в които услугата е активна, са ключови за града и са с културно-историческа насоченост. Това са площад „ 20-ти април”; ул. „Кръстъо Гешанов”, Градски парк; площад „Райна Княгиня”; площад „Цар Освободител”; ул. „Цар Освободител”, градинка срещу СУ „Нешо Бончев” и мемориален комплекс „Априлци”.

По време на посещението си еврокомисарят връчи символичен ваучер на кмета на Община Панагюрище Никола Белишки.

Панагюрище е тази наша българска перла, която искаме да популяризираме с невероятното й културно наследство„, сподели еврокомисарят Мария Габриел и поздрави кмета Никола Белишки и неговия екип, затова че Община Панагюрище е първата българска община с реализиран вече проект по инициативата WiFi4EU.

alt

„С реализацията на този проект даваме възможност не само на жителите и на гостите на града, а и на всички, които се намират на територията на Европейския съюз да разберат какво се случва в нашата община. Имаме какво да разкажем за миналото си, има какво да покажем в настоящето и вярвам, че заедно има какво да оставим и за в бъдеще”, сподели градоначалникът.

По време на официалното откриване, ученици от СУ „Нешо Бончев” и от ПГИТМТ-Панагюрище направиха демонстрация, като поздравиха г-жа Габриел, включвайки се с видео връзка от част от зоните.

alt

Проектът WiFi4EU е по инициатива на българския еврокомисар Мария Габриел и е предназначена за граждани и посетители на ЕС, които ще имат безплатен достъп до безжичен интернет на обществени места като паркове, площади, обществени сгради.

Този проект сам по себе си е уникален. За първи път, регистрирайки се в една от точките, ще бъдеш регистриран и във всичките между 6 и 8 хиляди в цяла Европа.

alt

Това дава възможност на община Панагюрище да популяризира  богатото си културно и историческо наследство в цяла Европа и е поредна стъпка към младите за приобщаване и свързаност в общност.

alt

Последно променен на Четвъртък, 18 Април 2019 17:49