Галаконцерт „Родолюбие‘2019“ събира лауреати на фестивала през годините Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


Галаконцерт „Родолюбие‘2019“,  с участието на носители на специалната награда на фестивала „Живият пламък“, ще се проведе тази година за първи път. Събитието ще бъде на 20 април от 18:00 часа в голямата зала на Театър Дом-паметник. Водеща ще бъде обичаната актриса с панагюрски корени Василка Сугарева.

Галаконцертът ще събере седем от лауреатите на фестивала през годините. За да разпалят отново родолюбиви чувства у присъстващите, на сцената ще се изявят:

-          ВГ „ЗВЪНИКА“ при Център за работа с деца в град Плевен. Това са наследниците на момичетата и момчетата, които станаха носители на ЖИВИЯ ПЛАМЪК от първото издание на фестивала „Родолюбие“ през 2005 година. Създател и настоящ художествен ръководител е госпожа Иванка Делийска, заслужил гражданин на Плевен.

-          ДЕНИС ИВАНОВ – град Стара Загора – носител на специалната награда „Живият пламък“ през 2006 година; в момента е асистент-режисьор в Държавна опера Стара Загора.

-          ДОННА БАНГЬОЗОВА – млада и талантлива певица от Панагюрище; завършила националната музикална академия „Панчо Владигеров“ със специалност поп и джаз пеене. През 2006 година Донна печели златен медал, а през 2007 „ЖИВИЯТ ПЛАМЪК“ именно на конкурса „Родолюбие”. В момента Донна гради уверено своята музикална кариера.

-          КВАРТЕТ „РОЗОВ СВЯТ“ – град Стара Загора. Създаден от Веселин Божков през 2006 година. Четирите момичета - Калина, Мария, Кати и пак Калина са носителки на престижни национални и международни награди, сред тях и специалната награда „Живият пламък“ през 2011 година.

-          ГАБРИЕЛА ШКОДРЕВА – град Панагюрище – носител на специалната награда „Живият пламък“ през 2017 година

-          ВИКТОРИЯ МАНЕВА – град Панагюрище - специалната награда „Живият пламък“ през 2018 година

-          ПФТС „ТАНГРА“ при СНЦ „На орището“ село Попинци – музикален ръководител Мария Терзийска; Съставът е лауреат на редица фолклорни фестивали и конкурси в страната и чужбина, победител е в 5 и 8 сезон на риалити формата "Надиграй ме" на БНТ 2 и Европейски шампион по фолклор от 2015 г., а с дейността си представя достойно община Панагюрище в страната и чужбина.

Тази година фестивалът „Родолюбие” се посвещава на 130-тата годишнина от рождението на Захари Стоянов и 180-тата годишнина от рождението на Нешо Бончев, и ще се проведе на 20 и 21 април в Театър Дом -паметник. Организатори на родолюбивия форум са Община Панагюрище и Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище. Конкурсът е включен и в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН за 2018/2019 година.

Последно променен на Сряда, 17 Април 2019 12:25