Идентификация



Хореографът Елеонора Найденова със специална награда и златен медал от Европейски шампионат Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

Хореографът Елеонора Найденова се завърна със специална награда и златен медал за най-добра хореография от Европейски шампионат Гранд При 2013 година.

Европейският шампионат Гранд При се проведе за първи път в България от 21 до 23 юни 2013 година в КК"Албена". Межународно жури съдийстваше и оценяваше мажоретните състави от шест държави – България, Унгария, Румъния, Сърбия, Харватска, Русия-Коломна. Българските отбори бяха представени от съставите на градовете Шумен, Карнобат, Нови Пазар, Мездра, Пловдив, Пазарджик, Панагюрище. Шампионатът премина на изключително високо ниво, добра организация и сред силна конкуренция. МС "Елинор" получи най-много точки от съдийските фишове в четирите дисциплини, в които участваше - категория СЕНЬОРИ и бе отличен с 1-во място - пом пон дефиле 100 метра, 1-во място - сюжетен танц на сцена, 1-во място батон дефиле 100 метра и 1-во място батон сцена.

Много ценна е наградата за най-добра хореография, която международното жури присъди на панагюрката Елеонора Найденова. Това е признание за изключителен професионализъм и иновационен подход в изграждането на композицията на танца. Хореографката сподели, че за нея е чест да бъде отличена с тази награда от съдии от изключително висок ранг в IMA, известни в Европа със своята компетентност и безпристрастност.

Огромна радост донесе и купата на БМА, която бе връчена на МС "Елинор" за цялостно представяне на шампионата. Съставът е горд и със своите солисти, които се състезаваха в категория соло и дуо. Отлично се представиха носителите на бронзови медали – Стелли, Ради, Мария и Цвети, тъй като се съревноваваха с над 16 участници в категориите - кадети джуниър и сеньори. На носителите на званието Европейски шампиони от Европейския мажоретен шампионат Гранд При в категория сеньори им се осигурява право на участие на десетия Европейски шампионат на IMA, който тази година ще се проведе в Унгария.


Последно променен на Сряда, 26 Юни 2013 11:29