Идентификация



Община Панагюрище е с добра организация за управление на битовите отпадъци Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

По данни от направени проверки през месеците април и май тази година от РИОСВ - Пазарджик, кметът Никола Белишки е създал добра организация за управление на битовите отпадъци на територията на община Панагюрище.

На общинското депо в Панагюрище не е констатирано замърсяване с леки фракции върху съседни на депото терени. Стриктно се изпълняват дадените условия в разрешението за дейности с отпадъци. Не са констатирани нарушения по приемане и обезвреждане на неопасните отпадъци.

Подобно е положението и в Ракитово. На общинското депо там също  не са констатирани нарушения по приемане и обезвреждане на неопасните отпадъци. Даденото при предишна проверка предписание за приемане на отпадъци, съответстващи на класа на депото, се изпълнява.

Депото за битови отпадъци в с. Юндола, община Велинград е с преустановена експлоатация, но извършените дейности по закриването му през 2012 година не са били в обем и качество, удовлетворяващи изискванията. Проверка на РИОСВ - Пазарджик през май констатира, че дейностите по закриване са приключили. Резултатите по възстановяване на терените са добри и може да се издаде решение за закриване.