Идентификация



Тази вечер в Панагюрище стартират Юнски празници на изкуствата, 2013 Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

Концерт на легендарната група “Сигнал” тази вечер ще сложи началото на Юнски празници на изкуствата – Панагюрище `2013 “Вдъхновение, настроение, красота”. Сто процента рок ще звучат на площад “20-ти април” от  19:00 часа. Концертът на популярната българска рок група е част от турнето, посветено 35 години от създаването й.

Седмицата от 10 до 15 юни ще бъде наситена с различни проявления на изкуството, в жанрово и стилово разнообразие, които ще дадат възможност на истинските ценители да се докоснат до любими автори, теми и герои, да открият най-близкото до сърцето и душата си и да се насладят до край.

На 11 юни от 19:00 часа в голямата зала на Театър Дом–паметник Драматично - куклен театър „Иван Радоев” - Плевен ще представи  постановката „ВЕЧЕРЯ ЗА ДВАМА” с Режисьор Бойко Илиев. Участват актьорите Аня Пенчева, Георги Кадурин и Ани Михайлова.

На 12 юни от 17:30 часа в изложбената зала на Исторически музей, Панагюрище ще бъде открита изложбата живопис на проф. Стоян Домусчиев „ЗАВРЪЩАНЕ”.

На 13 юни с начален час  17:30 в двора на  Исторически музей, Панагюрище ще се проведе литературно–музикална вечер с поета с китара Светлана Йонкова „АЗ СЪМ ВЛЮБЕНА”.

Датата 14 юни е предвидена за любителите на  оперетното изкуство. От  19:00 часа в голямата зала на Театър Дом-паметник  Държавна опера  Стара Загора ще представи оперетата на Оскар Фелцман „ ЛЕЛЯТА НА ЧАРЛИ” с режисьор Николай Априлов,  диригент Здравко Лазаров и  хореограф Боряна Сечанова. Участват: Мариан Бачев, Николай Априлов, Борис Тасков, Симеон Симеонов, Галина Костадинова, Яница Нешева, Ивайло Йовчев, Мария Клинчева, Кремена Костова и Милен Денев.

На 15 юни от 11:00 часа на  площад „20 – ти април” ЮНСКИТЕ  ПРАЗНИЦИ  НА ИЗКУСТВАТА – Панагюрище, 2013 ще бъдат закрити с концерт на Мандолинен оркестър “Маестро Георги Атанасов” и Вокална формация “Доминанта” - град Пазарджик с диригент Атанас Чолаков и Ирина Чолакова.

“Вдъхновение, настроение и красота” се организира от Община Панагюрище за втора поредна година. В рамките на една седмица – от 11 до 15 юни 2012 година, Юнските празници на изкуствата дадоха на панагюрската публика богато жанрово разнообразие. Тогава бяха представени безсловесен пластичен спектакъл “Змейова сватба” на Театър “Любомир Кабакчиев” - град Казанлък, постановката “Железният светилник” на Театър “Българска армия”, литературна вечер с китара и стих на поетите Камелия Кондова и Славимир Генчев, изложба “Хармония” на Евгения Тотева, оперетата “Българи от старо време” на Държавната опера – Стара Загора, концерт на Георги Христов и Балет “Веда Джуниър”.

Организаторите вярват, че Юнски празници на изкуствата ще се утвърждават като едно от най-очакваните събития за Панагюрище.