Идентификация



Учител на годината 2024 -Предучилищно образование
 
Учител на годината 2024 - Начален етап на основна образователна степен
 
Учител на годината 2024 - Прогимназиален етап на основна образователна степен
 
Учител на годината 2024 - Средно образование
 
Творец на Панагюрище - 2024
 
България отбеляза Деня на репродуктивното здраве В Община Панагюрище продължава набирането на документи за подпомагане асистираната репродуктивност Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

На 8 юни тази година се проведе осмата инициатива на Сдружение “Зачатие” - Ден на репродуктивното здраве под мотото “Да дариш живот”.

Ден на репродуктивното здраве е ежегодна инициатива на Сдружение “Зачатие”, която се провежда през месец юни в различни градове на страната. По време на инициативата водещи специалисти в областта на репродуктивното здраве представят свои постижения и провеждат безплатни консултации. Този род срещи дават възможност на хората с репродуктивни проблеми да се срещнат в неформална обстановка със специалистите и да получат адекватна информация по медицински, психологически, правни и финансови въпроси, засягащи техните права и да чуят редица новости в тази насока. Обратната връзка също е много важна. По време на тези срещи специалистите имат възможността да разберат страховете и нуждите на своите пациенти, да видят в друга светлина техните проблеми.

От 18 май тази година Община Панагюрище стартира приема на документи за финансово подпомагане за извършване на дейности по асистирана репродукция при лица с безплодие, лечимо преди всичко с методите арт. По този начин общинското ръководство продължава инициативата за насърчаване раждаемостта чрез асистирана репродуктивност за семейства от общината по метода ин витро. 2012 година е изключително успешна в тази посока. Одобрените и финансово подпомогнати двойки от общината са общо 5. Резултатите са положителни – вече има две деца родени по метода ин витро. Много скоро други две двойки очакват раждането на своите наследници.

За тази година има вече 5 подадени заявления. Срокът продължава до 24 юни 2013 година. Документите се приемат в Центъра за услуги и информация на гражданите от 8:00 до 18:00 часа, всеки работен ден. Критериите за финансово подпомагане за извършване на дейности по асистирана репродукция при лица с безплодие, лечимо преди всичко с методите арт, са обявени на сайта на Община Панагюрище.

Фонд „Ин витро“  в община Панагюрище е създаден през 2011 година с решение на Общински съвет. Целта на този фонд е стимулирането на раждаемостта в общината.