Идентификация



Учител на годината 2024 -Предучилищно образование
 
Учител на годината 2024 - Начален етап на основна образователна степен
 
Учител на годината 2024 - Прогимназиален етап на основна образователна степен
 
Учител на годината 2024 - Средно образование
 
Творец на Панагюрище - 2024
 
Ученици гостуваха в Многопрофилна болница за активно лечение "Събо Николов", Панагюрище на 1 юни Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

 

Гимназисти от Средно общообразователно училище „Нешо Бончев” гостуваха на Многопрофилна болница за активно лечение „Събо Николов”, Панагюрище на 1 юни - Деня на детето.


Екипът на управителя д-р Мая Влайкова покани децата като свои специални гости не само за да ги почерпи, но и да им покаже болницата „отвътре”. Младите хора, които трябваше да дойдат в болницата твърде рано за един празничен ден (около 8:30 часа), не отказаха да се присъединят и към символичния протест на панагюрската болница срещу проявите на агресия към лекарите и медицинските специалисти и също си закачиха лентичките „Ние протестираме”. Направи го и преподавателят по биология г-жа Батева, която придружи своите ученици в посещението им в болницата в празничния ден.


Младежите първо разгледаха базата на Спешна помощ, където ги посрещна дежурния екип на д-р Машонова. Имаха възможността да огледат линейката. Запознаха се и със системата на тел. 112.

В Диагностично-консултативния блок на болницата учениците бяха посрещнати от сестра Мария Сариева, която им обясни какви манипулации и изследвания се изпълняват тук и дори направи на едната от седмокласничките проверка на дишането.

Във Вътрешно отделение големите влязоха в ролята на асистенти при визитацията на пациентите на дежурния лекар д-р Проданов. По-малките – седмокласниците, облякоха бели престилки, шапки и ръкавици, за да надникнат в стаята с новородените в Детско отделение.

При разговора в кабинета на управителя д-р Мая Влайкова участваха главната сестра Соня Ильова и други специалисти. Младите хора зададоха въпроси, свързани с професиите лекар, медицинска сестра и рехабилитатор. Оказа се, че приелите поканата за това посещение ученици проявяват сериозен интерес към медицината и свързват бъдещето си с нея. Младият лекар д-р Проданов сериозно ги предупреди, че не е необходимо само желание, а трябва и доста да се учи.