Идентификация



С ПРАЗНИЧНО НАСТРОЕНИЕ И ФОЙЕРВЕРКИ ГРЕЙНА КОЛЕДНО-НОВОГОДИШНАТА УКРАСА В ПАНАГЮРИЩЕ Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


С наближаването на Коледно-новогодишните празници коледният дух в Панагюрище вече се усеща.

Десетки жители и гости на града се събраха на площад „20-ти април“ за запалването на светлините на Коледната елха.


Усещането за празник завладя всички още с първото изпълнение на талантите от хор „Децата на Панагюрище“. Весели коледни песни изпълниха 140 деца, възпитаници на ОУ „проф. Марин Дринов“, ОУ „Двайсти април“, СУ „Нешо Бончев“, с учители по музика – Пепа Филина, Величка Маслева, Стефка Стефанова, Ануш Славейкова, Иван Иванов.

За доброто настроение на малки и големи се погрижиха помощниците на Дядо Коледа – джуджетата. Със забавни игри допълниха празничната атмосфера на площада.


Коледно светлинно шоу направиха артистите от „Дивинитас“.


За запалването на Коледно-новогодишната украса в Панагюрище специално пристигнаха Дядо Коледа и Снежанка.


Заместник-кметът „Хуманитарни дейности“ на Община Панагюрище г-жа Галина Матанова поздрави присъстващите с предстоящите Коледно-новогодишни празници:

„Коледа е време за мечти, вяра, надежда, любов, смирение, благодарност… Празнични светлини ще озарят града. Дори въздухът сякаш започва да трепти от вълшебството на коледния дух, който приютява желанията на всички нас… Да си пожелаем да сме здрави. Да си пожелаем да търсим, чувстваме и даряваме добрина във всичките ѝ форми. Днес, желая на всички Вас, ведно със стремежа, да следваме желаното и най-съкровеното за сърцето ни, да не спираме да чувстваме и чуваме и молитвата на хората до нас, близки и не само, защото всички можем да вярваме и да обичаме. Благословена да е за всички Коледа, щастлива, незабравима и успешна 2018-та година“ и даде началото на обратното броене до запалването на светлините на Коледната елха.

Всички присъстващи заедно отброиха последните секунди до запалването светлините на Коледната елха и празничната украса на града.