Идентификация



Уловени мигове от творческия проект „Изкуство с панагюрски дъх – творчество От общността За общността“ Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


С респект и признателност към постиженията и желание за споделеност на творческия заряд на панагюрските творци, на повишената им сетивност и изразителност към богатството на родния ни край, както и с благодарност към всички хора, които оценяват приноса на творците към настоящето и бъдещето на Панагюрище, през 2016 година по идея на заместник-кмета „Хуманитарни дейности“ на Община Панагюрище г-жа Галина Матанова стартира творческия проект „Изкуство с панагюрски дъх – творчество От общността За общността“.

Второто издание на творческия проект започна на 22 ноември 2017 година, на голямата сцена на Театър Дом-паметник в Панагюрище, със съвместен концерт на Държавен фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ и Представителен фолклорен танцов състав „Тангра“, село Попинци.


На 23 ноември 2017 година, в изложбеното фоайе на Театър Дом-паметник бе открита изложбата „С пулса на твореца“ на местните творци и художници, участвали в Общинския пленер „С пулса на твореца“ в края на месец септември - Нистор Хаинов, Елка Дееничина, Пепа Машева, Петя Узунова, Марин Кушлов, Анастасия Лулчева, Евгения Любенова, София Николаева, Цветелина Стрелешка, Яна Кушлова и Димитър Панчев.


На 24 ноември 2017 година, във фоайето на Народно читалище „Никола Й. Вапцаров – 1927“, село Бъта бе открита изложба с творбите, създадени в Арт клубовете по време на изпълнението на проекта за младежки дейности „Вече знам и мога повече“ на Сдружение за развитие на малките европейски селища „Идея“, село Бъта, финансиран от Община Панагюрище. На официална церемония бяха отличени фотографиите в конкурса „Лицата на моето родно място“.

В Общинска библиотека „Стоян Дринов“, в литературно-поетична вечер бяха представени поезията „Думите ми“ на Ива Спиридонова, поезията „Дни за обичане“ на Симеон Аспарухов и панагюрския поет Димитър Пенчев.


На 27 ноември 2017 година, в голямата зала на Театър Дом-паметник се състоя концерт-спектакъл „Да се кичат, да се радват, да си дойдат, да се женат“, в който участниците пресъздадоха традиционните попински традиции и обичаи. Спектакълът бе финалния завършек на проекта за младежки дейности на Сдружение с нестопанска цел „На орището“, финансиран от Община Панагюрище.



Творческият проект „Изкуство с панагюрски дъх – творчество От общността За общността“ завърши на 28 ноември 2017 година с китарно-оперен концерт на Орлин Чолаков – Трубадура и специалното участие на Александрина Чолакова.



Последно променен на Сряда, 29 Ноември 2017 14:21