Идентификация



Учител на годината 2024 -Предучилищно образование
 
Учител на годината 2024 - Начален етап на основна образователна степен
 
Учител на годината 2024 - Прогимназиален етап на основна образователна степен
 
Учител на годината 2024 - Средно образование
 
Творец на Панагюрище - 2024
 
13 годишните ни хандбалистки станаха вицешампионки на България Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

 

От 31 май до 2 юни в град Стражица се проведе Държавния Финал по хандбал за момичета - 13 години.


По жребий ХК “Панагюрище” се падна в група с отборите на домакина Стражица, на Велико Търново и на Нови Пазар. Голямо изпитание за панагюрки беше първия мач срещу домакините. Нашият отбор успя да победи с два гола при резултата 13:11, въпреки че домакинът бе подкрепян от пълна зала своя публика. Вторият   мач срещу Нови Пазар завърши с победа за нашите хандбалистки с резултат 25:2. При третата среща Хандбален клуб “Панагюрище” победи и болярките от Велико Търново с 21:12. Така с три победи отбора ни зае първото място в групата.

На полуфинал панагюрки играха срещу отбора на “Бъки” - Габрово. Въпреки че мача завърши с гол за противниците, след проверка на документите на отбора им се присъди служебна победа за Панагюрище  /10:0/. Отборът на “Бъки” бе с нередовни състезателки.

В другия полуфинал “Левски” Стражица победи “Дунав” Белене и на Финала отново се срещнаха Панагюрище и Стражица. Този път домакините се бяха погрижили за мача да свири съдийска двойка в тяхна полза. При равенство 7:7 в първото полувреме, второто полувреме съдиите си свършиха перфектно задачата и мача завърши при резултат 13:18 за Стражица. Така 13 годишните момичета на ХК “Панагюрище” взеха сребърните медали.

Треньорите на клуба Любка Карагьозова и Георги Атанасов са изключително горди със СРЕБЪРНИТЕ МЕДАЛИ на хандбалистките. Това е вторият отбор на клуба, който печели сребърни медали тази година. На 8 и 9 юни предстои Държавният финал на 17 годишните в Габрово.

Състав на вицешампионките: Стейси Георгиева, Маргарита Илиева, Радостина Борделова, Мирослава Петрова, Донка Ушева, Елена Ралчева, Габриела Панайотова, Стиляна Добрева, София Пашова, Славка Иванова.
Три от нашите момичета получиха индивидуални отличия: Стейси Георгиева - за най-добра дясна свръзка, Маргарита Илиева - за най-добър вратар и Мирослава Петрова - за най-добър пивот.


КРАЙНО КЛАСИРАНЕ


1. "Левски" Стражица
2. ХК “ПАНАГЮРИЩЕ”
3. "Дунав" Белене
4. "Бъки" Габрово
5. "Владислав" Джолюница
6. ХК “Русе”
7. "Етър" Велико Търново
8. "В.Левски" Нови Пазар